7 Tips over het kiezen van bromfietshelmen

24 februari 2023

Bromfietshelmen zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Ze bieden bescherming aan de bestuurder en passagiers van een bromfiets. Er zijn verschillende soorten bromfietshelmen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken.

De meeste bromfietshelmen hebben een harde buitenschaal gemaakt van polycarbonaat of ABS-plastic. Deze buitenschaal is ontworpen om stoten en schokken te absorberen, waardoor het risico op hoofdletsel wordt verminderd. Binnenin de helm bevindt zich meestal een schuimlaag die het hoofd comfortabeler maakt en helpt om schokken te absorberen. Sommige helmen hebben ook extra functies zoals ventilatieopeningen, afneembare kinbandjes en verstelbare klepjes voor betere luchtcirculatie en comfort.

Bij het kopen van een bromfietshelm is het belangrijk om er rekening mee te houden dat elke helm verschillende veiligheidsnormen moet voldoen, afhankelijk van waar je woont. In Nederland moet elke helm voldoen aan de Europese norm ECE 22-05 of EN 1078 om legaal te mogen rijden. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je helm goed past; hij mag niet te los of te strak zitten, anders kan hij niet optimaal bescherming bieden in geval van een ongeluk.

Om ervoor te zorgen dat je bromfietshelm zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Schoonmaken met warm water en milde zeep is vaak al voldoende, maar soms kan het nodig zijn om speciale reinigingsproducten te gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor helmen. Het is ook belangrijk om regelmatig naar de helm te kijken op eventuele slijtage of beschadiging; als er iets mis is met de structuur of als er barsten in de buitenschaal ontstaan, dan moet je hem direct vervangen voor jouw veiligheid.

7 tips over bromfietshelmen

  1. Kies een helm die goed past en comfortabel is om te dragen.
  2. Controleer of de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22-05).
  3. Vermijd helmen met kleine ventilatiegaten die moeilijk te openen zijn.
  4. Zorg dat je de juiste maat kiest en pas de kinriem aan zodat hij stevig maar niet te strak zit op je hoofd.
  5. Koop een helm met een goede schokabsorberende binnenschaal, liefst gemaakt van polystyreen of ABS-plastic.
  6. Let op dat het vizier helder genoeg is om in alle weersomstandigheden goed te zien en schoon te houden met behulp van speciale cleaners en polishers voor helmenvizieren.
  7. Vergeet niet om je helm regelmatig schoon te maken, omdat bacteriën anders in het binnenvak kunnen groeien waardoor het ongemakkelijk wordt om hem te dragen

Kies een helm die goed past en comfortabel is om te dragen.

Kopen van een bromfietshelm is een belangrijke stap om veilig te blijven tijdens het rijden. Het is dus belangrijk om de juiste helm te kiezen die goed past en comfortabel is om te dragen. De beste manier om de juiste helm te vinden, is door verschillende helmen te passen en te testen. Kijk naar het materiaal, de pasvorm en de schaal van de helm om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Zorg ervoor dat je een helm kiest die goed aansluit en comfortabel zit, zodat je niet afgeleid wordt tijdens het rijden. Als je eenmaal een helm hebt gevonden die goed past, controleer dan of hij voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Controleer of de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22-05).

Het dragen van een goede helm is essentieel voor iedereen die op een bromfiets rijdt. Om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22-05). Deze norm stelt strenge eisen aan de kwaliteit, constructie en prestaties van een helm. Als je twijfelt of je helm aan deze norm voldoet, controleer dan of er een ECE-22-05-certificering is. Deze certificering wordt doorgaans gevonden op het label binnenin de helm. Als je geen certificering vindt, betekent dit dat de helm niet voldoet aan de Europese veiligheidsnorm en moet je hem vervangen. Vergeet ook niet om regelmatig te controleren of er geen scheuren of andere schade is ontstaan, omdat dit ook invloed kan hebben op de veiligheid van de helm.

Vermijd helmen met kleine ventilatiegaten die moeilijk te openen zijn.

Voor als je op zoek bent naar een bromfietshelm, is het belangrijk om te controleren of de helm voldoende ventilatiegaten heeft. Vermijd helmen met kleine ventilatiegaten die moeilijk te openen zijn. Dit kan namelijk leiden tot oververhitting van je hoofd tijdens het rijden. Kies daarom liever voor helmen met grote ventilatiegaten, die gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm goed aansluit op je hoofd, zodat er geen koude lucht naar binnen stroomt. Door deze tips in acht te nemen, kun je er zeker van zijn dat je veilig en comfortabel rijdt met je bromfietshelm!

Zorg dat je de juiste maat kiest en pas de kinriem aan zodat hij stevig maar niet te strak zit op je hoofd.

Het kiezen van de juiste maat bromfietshelm is erg belangrijk. Als je een helm koopt, moet je ervoor zorgen dat hij goed past. De helm moet stevig op je hoofd zitten, maar niet te strak. Daarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen en de kinriem aan te passen. Als de helm te los of te strak zit, kan dit gevaarlijk zijn in het geval van een ongeluk. Controleer daarom altijd of de bromfietshelm goed past voordat je hem koopt.

Koop een helm met een goede schokabsorberende binnenschaal, liefst gemaakt van polystyreen of ABS-plastic.

Bromfietshelmen zijn een belangrijk onderdeel van je veiligheid als je op een brommer rijdt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste helm kiest. Een helm met een goede schokabsorberende binnenschaal is essentieel om je hoofd te beschermen in geval van een ongeluk. Kies daarom voor een helm met liefst gemaakt van polystyreen of ABS-plastic. Deze materialen zijn sterk en flexibel, en absorberen schokken beter dan andere materialen. Ze bieden ook meer comfort dan andere helmen, waardoor je langer comfortabel kunt rijden. Kies dus voor een helm met een schokabsorberende binnenschaal gemaakt van polystyreen of ABS-plastic, en rij veilig!

Let op dat het vizier helder genoeg is om in alle weersomstandigheden goed te zien en schoon te houden met behulp van speciale cleaners en polishers voor helmenvizieren.

Bromfietshelmen zijn essentieel om je veilig te houden tijdens het rijden. Maar het is ook belangrijk dat je vizier helder genoeg is om in alle soorten weersomstandigheden goed te kunnen zien. Daarom is het aan te raden om speciale cleaners en polishers te gebruiken voor helmenvizieren. Deze producten helpen bij het schoonhouden van je vizier, waardoor je altijd een goed uitzicht hebt. Dit verhoogt niet alleen je veiligheid, maar ook je rijplezier.

Vergeet niet om je helm regelmatig schoon te maken, omdat bacteriën anders in het binnenvak kunnen groeien waardoor het ongemakkelijk wordt om hem te dragen

Het dragen van een helm is een belangrijk onderdeel van het rijden op een bromfiets. Het is daarom belangrijk dat je je helm regelmatig schoonmaakt. Als je dit niet doet, kunnen bacteriën in het binnenvak groeien waardoor het ongemakkelijk wordt om hem te dragen. Het is daarom aan te raden om je helm regelmatig schoon te maken met warm water en milde zeep. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de integriteit van de helm kunnen aantasten. Als je de helm schoonmaakt, moet je ook zorgen dat hij volledig droog is voordat je hem weer opzet. Dit zal ervoor zorgen dat er geen bacteriën of schimmels in de helm blijven hangen en dat hij comfortabel blijft als je hem draagt.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.