Veilig de weg op met deze populaire scooter helm merken

27 juni 2023

Scooters zijn een populair vervoermiddel in Nederland en het is belangrijk om veilig de weg op te gaan. Een goede helm is daarbij essentieel. Maar welke merken bieden goede scooterhelmen aan? In dit artikel zetten we een aantal populaire scooter helm merken voor je op een rij.

AGV

AGV is een Italiaans merk dat al meer dan 70 jaar bestaat en bekend staat om zijn hoogwaardige helmen. Het merk heeft verschillende modellen scooterhelmen in het assortiment, waaronder de K-5 S, die gemaakt is van carbon fiber en daardoor erg licht is.

HJC

HJC is een Zuid-Koreaans merk dat al meer dan 45 jaar helmen produceert. Het bedrijf heeft verschillende modellen scooterhelmen in het assortiment, waaronder de IS-MAX II, die uitgerust is met een zonnevizier en daardoor geschikt is voor zowel dag als nacht.

Shark

Shark is een Frans merk dat sinds 1986 helmen produceert. Het bedrijf heeft verschillende modellen scooterhelmen in het assortiment, waaronder de Skwal 2, die uitgerust is met LED-verlichting voor extra zichtbaarheid op de weg.

Nolan

Nolan is een Italiaans merk dat al meer dan 40 jaar helmen produceert. Het bedrijf heeft verschillende modellen scooterhelmen in het assortiment, waaronder de N21 Visor Classic, die uitgerust is met een geïntegreerd zonnevizier en daardoor geschikt is voor dagelijks gebruik.

Caberg

Caberg is een Italiaans merk dat sinds 1974 helmen produceert. Het bedrijf heeft verschillende modellen scooterhelmen in het assortiment, waaronder de Duke II, die uitgerust is met een Pinlock vizier voor extra veiligheid en comfort.

Bovenstaande merken bieden allemaal hoogwaardige scooterhelmen aan die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Het is belangrijk om bij het kopen van een helm te letten op de pasvorm en het gewicht van de helm, zodat deze comfortabel zit tijdens het rijden. Daarnaast kan het handig zijn om te kijken naar extra functies, zoals een geïntegreerd zonnevizier of LED-verlichting voor extra veiligheid op de weg.

 

6 tips voor het kiezen van een veilige en duurzame scooterhelm

  1. Koop een helm die is goedgekeurd door de Europese Unie (ECE 22.05).
  2. Let op de pasvorm van de helm, het moet comfortabel zitten en niet te strak of los zijn.
  3. Kies een helm met goede ventilatie om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.
  4. Controleer of er een remklauw is voorzien om de helm aan je scooter vast te maken als je hem niet draagt.
  5. Kies een stevige constructie met extra schokabsorberend vermogen om letsel bij een eventuele valpartij te voorkomen.
  6. Investeer in kwaliteit en kies voor bekende merken zoals Shark, AGV, HJC, Schuberth en Shoei voor optimale veiligheid en duurzaamheid

Koop een helm die is goedgekeurd door de Europese Unie (ECE 22.05).

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe scooterhelm, is het belangrijk om te letten op de keurmerken. Een helm die is goedgekeurd door de Europese Unie (ECE 22.05) voldoet aan de strengste veiligheidseisen en biedt daardoor optimale bescherming tijdens het rijden.

Het ECE 22.05 keurmerk wordt uitgegeven door de Europese Commissie en garandeert dat de helm voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, comfort en kwaliteit. Dit houdt onder andere in dat de helm getest is op schokbestendigheid, penetratiebestendigheid en kinriemsterkte.

Het dragen van een goedgekeurde helm is niet alleen verplicht in Nederland, maar ook in andere Europese landen. Het is daarom belangrijk om bij het kopen van een nieuwe scooterhelm te letten op het ECE 22.05 keurmerk.

Naast het ECE 22.05 keurmerk zijn er nog andere keurmerken die aangeven dat een helm voldoet aan bepaalde veiligheidseisen, zoals DOT (Department of Transportation) in de Verenigde Staten en Snell Memorial Foundation. Echter, het ECE 22.05 keurmerk wordt algemeen beschouwd als één van de strengste en meest betrouwbare keurmerken wereldwijd.

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe scooterhelm is het belangrijk om te letten op het ECE 22.05 keurmerk om ervoor te zorgen dat je optimaal beschermd de weg op gaat.

Let op de pasvorm van de helm, het moet comfortabel zitten en niet te strak of los zijn.

Als het gaat om het kiezen van een scooterhelm, is het belangrijk om te letten op de pasvorm. Een helm die niet goed past kan niet alleen oncomfortabel zijn tijdens het rijden, maar kan ook minder veilig zijn. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen en te controleren of de helm goed aansluit op je hoofd.

Een helm die te strak zit kan zorgen voor hoofdpijn en ongemak tijdens het rijden. Daarnaast kan een te losse helm verschuiven tijdens een ongeluk, waardoor de bescherming van de helm minder effectief wordt. Het is daarom belangrijk om verschillende helmen te passen en te kijken welke maat en pasvorm het beste bij jouw hoofd past.

Bij het kiezen van een scooterhelm is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele accessoires, zoals een bril of masker. Als je deze vaak draagt tijdens het rijden, is het handig om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een helm.

Kortom, let bij het kiezen van een scooterhelm altijd op de pasvorm en zorg dat deze comfortabel zit en niet te strak of los is. Dit zal niet alleen zorgen voor meer comfort tijdens het rijden, maar ook voor meer veiligheid op de weg.

Kies een helm met goede ventilatie om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.

Tijdens het rijden op een scooter kan het flink warm worden onder je helm, vooral in de zomermaanden. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een scooterhelm te letten op de ventilatie. Een helm met goede ventilatie zorgt ervoor dat er voldoende luchtstroom is, waardoor je hoofd koel blijft en je minder snel gaat zweten.

Er zijn verschillende scooterhelm merken die helmen aanbieden met goede ventilatie, zoals AGV, HJC en Shark. Deze merken hebben verschillende modellen met meerdere ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtstroom. Bij sommige helmen kun je zelfs de grootte van de openingen aanpassen, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld rijdt in wisselende weersomstandigheden.

Een helm met goede ventilatie draagt niet alleen bij aan het comfort tijdens het rijden, maar ook aan de veiligheid. Als je hoofd te warm wordt onder de helm, kan dit leiden tot vermoeidheid en verminderde concentratie, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Kortom, als je op zoek bent naar een nieuwe scooterhelm is het belangrijk om te letten op de ventilatie. Kies een helm met voldoende ventilatieopeningen en eventueel verstelbare openingen om ervoor te zorgen dat je hoofd koel blijft tijdens het rijden en je veiligheid niet in gevaar komt.

Controleer of er een remklauw is voorzien om de helm aan je scooter vast te maken als je hem niet draagt.

Als je een scooterhelm koopt, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kwaliteit en veiligheid van de helm zelf, maar ook naar hoe je deze kunt opbergen wanneer je hem niet draagt. Een handige tip is om te controleren of er een remklauw is voorzien om de helm aan je scooter vast te maken.

Veel scooterhelmen zijn namelijk vrij groot en onhandig om mee te nemen wanneer je even ergens naartoe gaat. Door de helm aan de scooter vast te maken met behulp van een remklauw, hoef je hem niet mee te dragen en kan hij veilig opgeborgen worden. Zo voorkom je dat de helm beschadigt of gestolen wordt.

Niet alle scooterhelmen zijn voorzien van een remklauw, dus het is belangrijk om hierop te letten bij het kopen van een helm. Als er geen remklauw wordt meegeleverd bij de helm, kun je deze vaak wel apart aanschaffen bij de dealer of online.

Kortom, let bij het kopen van een scooterhelm niet alleen op de kwaliteit en veiligheid van de helm zelf, maar ook op hoe je deze gemakkelijk kunt opbergen wanneer je hem niet draagt. Een remklauw kan hierbij een handige oplossing zijn om de helm veilig aan je scooter vast te maken.

Kies een stevige constructie met extra schokabsorberend vermogen om letsel bij een eventuele valpartij te voorkomen.

Wanneer je op zoek bent naar een scooterhelm, is het belangrijk om te letten op de constructie en het schokabsorberend vermogen van de helm. Een stevige constructie zorgt ervoor dat de helm bij een eventuele valpartij niet breekt of scheurt, wat kan leiden tot ernstig letsel. Daarnaast is het belangrijk dat de helm beschikt over extra schokabsorberend vermogen, zodat de impact van een valpartij goed wordt opgevangen.

Het kiezen van een goede scooterhelm kan dus bijdragen aan het voorkomen van letsel bij een eventuele valpartij. Let daarom bij het kopen van een helm niet alleen op het design en de pasvorm, maar ook op de constructie en het schokabsorberend vermogen. Zo kun je met een gerust hart veilig de weg op met je scooter.

Investeer in kwaliteit en kies voor bekende merken zoals Shark, AGV, HJC, Schuberth en Shoei voor optimale veiligheid en duurzaamheid

Een scooterhelm is een belangrijke investering voor iedereen die regelmatig op een scooter rijdt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een helm van goede kwaliteit, die optimale veiligheid en duurzaamheid biedt. Merken zoals Shark, AGV, HJC, Schuberth en Shoei zijn bekende merken die al jarenlang hoogwaardige helmen produceren.

Door te investeren in een kwalitatief goede helm van een bekend merk, ben je verzekerd van optimale bescherming tijdens het rijden op de scooter. Deze merken voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en hebben vaak extra functies, zoals geïntegreerde zonnevizieren of LED-verlichting voor extra zichtbaarheid op de weg.

Daarnaast zijn helmen van deze merken vaak duurzaam en gaan ze lang mee. Door te kiezen voor een bekend merk weet je dat je investeert in een product dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en dat er alles aan gedaan is om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen.

Kortom, als je op zoek bent naar een nieuwe scooterhelm, overweeg dan om te investeren in kwaliteit en kies voor bekende merken zoals Shark, AGV, HJC, Schuberth en Shoei voor optimale veiligheid en duurzaamheid.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.