Veilig en Stijlvol: De Perfecte Motor Nummerplaathouder voor Jouw Motorfiets!

motor nummerplaathouder
21 oktober 2023

Motor Nummerplaathouder: Een Handige Accessoire voor Je Motorfiets

Als trotse eigenaar van een motorfiets wil je natuurlijk dat jouw voertuig er niet alleen goed uitziet, maar ook voldoet aan de wettelijke vereisten. Een van die vereisten is het hebben van een duidelijk zichtbare nummerplaat. Hier komt de motor nummerplaathouder om de hoek kijken – een handige accessoire die niet alleen je nummerplaat op zijn plaats houdt, maar ook een vleugje stijl aan je motorfiets toevoegt.

Een motor nummerplaathouder is ontworpen om stevig aan de achterkant van je motor te worden bevestigd en biedt een veilige en stabiele montage voor je nummerplaat. Het voorkomt dat de plaat losraakt of beschadigd raakt tijdens het rijden, zelfs bij hoge snelheden of hobbelige wegen. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig lange afstanden aflegt of graag offroad rijdt.

Naast het functionele aspect biedt een motor nummerplaathouder ook esthetische voordelen. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar, variërend van minimalistisch en strak tot opvallend en gepersonaliseerd. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals aluminium, carbon of kunststof, afhankelijk van jouw voorkeur en budget.

Bovendien zijn er nummerplaathouders met extra functies beschikbaar. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld ingebouwde LED-verlichting om je nummerplaat beter zichtbaar te maken, vooral ’s nachts. Dit draagt bij aan de veiligheid en zorgt ervoor dat je altijd aan de wettelijke vereisten voldoet.

Het installeren van een motor nummerplaathouder is over het algemeen eenvoudig en vereist geen speciale gereedschappen. De meeste houders worden geleverd met montagebeugels en instructies, waardoor je ze gemakkelijk zelf kunt monteren. Als je echter niet zeker bent van je technische vaardigheden, is het altijd aan te raden om professionele hulp in te schakelen.

Bij het kiezen van een motor nummerplaathouder is het belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving in jouw land of regio. Controleer of de door jou gekozen houder voldoet aan de vereisten voor nummerplaatbevestiging en verlichting, om eventuele problemen met de autoriteiten te voorkomen.

Al met al is een motor nummerplaathouder een praktische en stijlvolle accessoire voor elke motorrijder. Het biedt niet alleen een veilige bevestiging voor je nummerplaat, maar geeft ook een persoonlijk tintje aan je geliefde tweewieler. Dus waar wacht je nog op? Kies vandaag nog de perfecte nummerplaathouder voor jouw motorfiets!

 

8 Veelgestelde Vragen over Motor Nummerplaathouders

 1. Welke motor nummerplaathouder heb ik nodig?
 2. Hoe bevestig ik een motor nummerplaathouder?
 3. Wat zijn de afmetingen van een motor nummerplaathouder?
 4. Waar kan ik een motor nummerplaathouder kopen?
 5. Is er een verschil tussen een scooter en motorfietsnummerplaat houder?
 6. Wat is de beste manier om mijn motor nummerplaat te beschermen?
 7. Hoe kan ik mijn motornummerplaat vervangen als deze beschadigd is?
 8. Wat zijn de kosten van het installeren van een nieuwe motor nummerplaathouder?

Welke motor nummerplaathouder heb ik nodig?

Bij het kiezen van een motor nummerplaathouder is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden bij het bepalen welke nummerplaathouder je nodig hebt:

 1. Wettelijke vereisten: Controleer de wet- en regelgeving in jouw land of regio met betrekking tot nummerplaatbevestiging. Zorg ervoor dat de door jou gekozen houder voldoet aan de specifieke vereisten, zoals de juiste afmetingen, bevestigingspunten en verlichting.
 2. Montage: Bekijk hoe de nummerplaathouder op je motorfiets wordt gemonteerd. Sommige modellen hebben specifieke bevestigingspunten op het frame of achterkant van de motor, terwijl andere universele montageopties bieden. Zorg ervoor dat de houder compatibel is met jouw motorfietsmodel.
 3. Pasvorm: Controleer of de nummerplaathouder geschikt is voor het formaat van jouw nummerplaat. De meeste houders zijn ontworpen om standaardformaat nummerplaten te accommoderen, maar er kunnen ook modellen beschikbaar zijn voor kleinere of grotere platen.
 4. Materiaal en duurzaamheid: Overweeg het materiaal waarvan de nummerplaathouder is gemaakt. Aluminium, carbon en kunststof zijn veelvoorkomende materialen die worden gebruikt vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid.
 5. Extra functies: Bepaal welke extra functies je mogelijk wilt hebben. Sommige houders hebben bijvoorbeeld ingebouwde LED-verlichting om de zichtbaarheid van de nummerplaat te verbeteren, terwijl andere mogelijkheden bieden voor het bevestigen van andere accessoires zoals reflectoren of een kentekenplaathouder.
 6. Stijl en design: Overweeg ten slotte de esthetische aspecten. Kies een nummerplaathouder die past bij jouw persoonlijke smaak en de algehele uitstraling van je motorfiets. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, variërend van eenvoudig en minimalistisch tot opvallend en gepersonaliseerd.

Het is altijd raadzaam om reviews en ervaringen van andere motorrijders te raadplegen voordat je een specifieke nummerplaathouder aanschaft. Dit kan je helpen om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van het product.

Hoe bevestig ik een motor nummerplaathouder?

Het bevestigen van een motor nummerplaathouder is over het algemeen een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Verzamel de benodigde materialen: Controleer of je alle benodigde onderdelen hebt, zoals de nummerplaathouder zelf, bevestigingsbeugels, schroeven en eventuele andere accessoires die bij de houder zijn inbegrepen.
 2. Verwijder de oude nummerplaat: Als je al een nummerplaat op je motor hebt, verwijder deze dan voorzichtig voordat je begint met het monteren van de nieuwe houder.
 3. Plaats de bevestigingsbeugels: Bevestig de beugels aan de achterkant van de motor op de daarvoor bestemde plaats. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en goed uitgelijnd zijn.
 4. Plaats de nummerplaat in de houder: Plaats nu je nummerplaat in de houder en zorg ervoor dat deze goed past en niet los zit.
 5. Bevestig de houder aan de beugels: Lijn de gaten in de houder uit met die op de bevestigingsbeugels en gebruik vervolgens schroeven om ze stevig aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat alle schroeven goed zijn aangedraaid, maar niet te strak om beschadiging te voorkomen.
 6. Controleer en pas aan indien nodig: Controleer of alles stevig is bevestigd en of je nummerplaat goed zichtbaar is. Pas de positie van de houder indien nodig aan om ervoor te zorgen dat deze niet in conflict komt met andere onderdelen van je motor.
 7. Test de stabiliteit: Geef de houder een lichte duw om te controleren of deze stevig vastzit en niet wiebelt. Als er enige speling is, draai dan de schroeven iets strakker aan.

Het is ook belangrijk om te controleren of jouw land of regio specifieke wet- en regelgeving heeft met betrekking tot het bevestigen van nummerplaten op motorfietsen. Zorg ervoor dat je voldoet aan deze voorschriften om eventuele problemen met de autoriteiten te voorkomen.

Als je twijfelt over het installatieproces, raadpleeg dan de handleiding die bij jouw specifieke nummerplaathouder wordt geleverd of zoek professionele hulp bij een motorwerkplaats.

Wat zijn de afmetingen van een motor nummerplaathouder?

De afmetingen van een motor nummerplaathouder kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en het land waarin je je bevindt. Over het algemeen zijn de meeste motor nummerplaathouders ontworpen om standaard nummerplaten te huisvesten.

In Nederland hebben motorfietsen meestal een nummerplaat met de afmetingen 210 mm x 143 mm. Daarom zijn de meeste motor nummerplaathouders in Nederland specifiek ontworpen om deze standaardafmetingen te accommoderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er ook verschillende landen zijn die andere afmetingen voor hun motorfietsnummerplaten hanteren. Bijvoorbeeld, in sommige Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk, hebben motorfietsnummers een andere vorm en grootte.

Daarom is het verstandig om bij het kiezen van een nummerplaathouder voor je motorfiets rekening te houden met de specifieke vereisten en afmetingen die gelden in jouw land of regio. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de houder perfect past bij jouw nummerplaat en voldoet aan de wettelijke voorschriften.

Waar kan ik een motor nummerplaathouder kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een motor nummerplaathouder kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Motorwinkels: Bezoek lokale motorwinkels in jouw omgeving. Deze winkels hebben vaak een breed scala aan accessoires, waaronder nummerplaathouders, beschikbaar voor aankoop.
 2. Online retailers: Er zijn veel online retailers gespecialiseerd in motoraccessoires. Populaire websites zoals bol.com, MotoPort.nl en Louis.nl bieden een uitgebreide selectie van nummerplaathouders voor motoren.
 3. Gespecialiseerde motorbeurzen en evenementen: Motorbeurzen en evenementen bieden vaak een breed scala aan accessoires, waaronder nummerplaathouders. Dit is een geweldige gelegenheid om verschillende opties te bekijken en advies te krijgen van experts.
 4. Tweedehands marktplaatsen: Als je op zoek bent naar een voordeligere optie, kun je ook tweedehands marktplaatsen zoals Marktplaats.nl of eBay doorzoeken. Hier vind je mogelijk gebruikte nummerplaathouders die nog steeds in goede staat verkeren.

Bij het kopen van een motor nummerplaathouder is het belangrijk om rekening te houden met de juiste pasvorm voor jouw specifieke motorfietsmodel en de geldende wet- en regelgeving in jouw land of regio. Zorg ervoor dat de door jou gekozen houder voldoet aan de vereisten voor nummerplaatbevestiging en verlichting, indien van toepassing.

Onthoud dat het altijd een goed idee is om prijzen te vergelijken en recensies van andere motorrijders te lezen voordat je een aankoop doet. Op die manier kun je de beste optie vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Is er een verschil tussen een scooter en motorfietsnummerplaat houder?

Ja, er is een verschil tussen een scooter en motorfietsnummerplaat houder. Hoewel beide voertuigen vergelijkbaar zijn, hebben ze verschillende kenmerken en afmetingen, wat betekent dat de nummerplaten ook van elkaar kunnen verschillen.

Over het algemeen zijn scooter nummerplaten kleiner dan die van motorfietsen. Daarom hebben scooter nummerplaathouders meestal specifieke afmetingen die geschikt zijn voor deze kleinere platen. Ze zijn ontworpen om de nummerplaat stevig vast te houden en te beschermen, terwijl ze tegelijkertijd passen bij de stijl en esthetiek van een scooter.

Aan de andere kant hebben motorfietsen vaak grotere nummerplaten in vergelijking met scooters. Dit betekent dat de nummerplaathouders voor motorfietsen doorgaans ruimer moeten zijn om de grotere plaat veilig te kunnen bevestigen. Ze kunnen ook robuuster en duurzamer zijn om bestand te zijn tegen de hogere snelheden en meer uitdagende rijomstandigheden waarmee motorfietsen worden geconfronteerd.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste houder kiest die specifiek is ontworpen voor jouw type voertuig – of het nu een scooter of een motorfiets is. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de houder perfect past bij jouw nummerplaat en dat deze veilig en stevig wordt bevestigd, ongeacht het type voertuig waarop je rijdt.

Bij twijfel kun je altijd de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant raadplegen om ervoor te zorgen dat je de juiste nummerplaathouder kiest voor jouw specifieke voertuig.

Wat is de beste manier om mijn motor nummerplaat te beschermen?

Het beschermen van je motor nummerplaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze leesbaar en in goede staat blijft. Hier zijn enkele tips om je nummerplaat op de best mogelijke manier te beschermen:

 1. Monteer een stevige nummerplaathouder: Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van een motor nummerplaathouder helpen om je nummerplaat op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze losraakt of beschadigd raakt tijdens het rijden. Zorg ervoor dat de houder stevig is bevestigd en goed past bij de afmetingen van je nummerplaat.
 2. Vermijd contact met scherpe voorwerpen: Probeer te voorkomen dat je motorfiets in aanraking komt met scherpe voorwerpen die krassen of andere schade aan je nummerplaat kunnen veroorzaken. Parkeer bijvoorbeeld niet tegen hekken, muren of andere voertuigen aan.
 3. Regelmatig schoonmaken: Maak je nummerplaat regelmatig schoon om vuil, stof en modder te verwijderen die zich kunnen ophopen en de leesbaarheid kunnen verminderen. Gebruik een zachte doek of spons en milde zeepoplossing om voorzichtig schoon te maken.
 4. Beschermende coating: Overweeg het aanbrengen van een beschermende coating op je nummerplaat om deze extra te beschermen tegen krassen, UV-straling en weersinvloeden. Er zijn speciale sprays of vloeibare coatings verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor dit doel.
 5. Controleer regelmatig: Neem de tijd om regelmatig je nummerplaat te controleren op eventuele schade, zoals scheuren, breuken of onleesbaarheid. Als je problemen opmerkt, vervang dan indien nodig de nummerplaat om ervoor te zorgen dat je altijd voldoet aan de wettelijke vereisten.

Onthoud dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van de specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot nummerplaten in jouw land of regio. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle vereisten met betrekking tot bevestiging, verlichting en zichtbaarheid van je nummerplaat om problemen met de autoriteiten te voorkomen.

Hoe kan ik mijn motornummerplaat vervangen als deze beschadigd is?

Als je motorfietsnummerplaat beschadigd is en je deze wilt vervangen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Neem contact op met de bevoegde autoriteiten: Raadpleeg de lokale wet- en regelgeving om te achterhalen waar je terecht kunt voor het vervangen van je motorfietsnummerplaat. Dit kan bijvoorbeeld bij een plaatselijk kentekenloket of een specifieke overheidsinstantie zijn.
 2. Verzamel de benodigde documenten: Zorg ervoor dat je alle vereiste documenten bij de hand hebt voordat je naar het kantoor gaat. Dit kan onder andere een identiteitsbewijs, het kentekenbewijs van je motorfiets en een bewijs van betaling omvatten.
 3. Maak een afspraak: In sommige gevallen moet je mogelijk een afspraak maken voordat je naar het kantoor gaat. Controleer dit van tevoren om onnodige vertraging te voorkomen.
 4. Bezoek het kantoor: Ga naar het aangewezen kantoor op de afgesproken tijd en datum. Leg uit dat je jouw beschadigde motorfietsnummerplaat wilt vervangen en overhandig de benodigde documenten aan de medewerkers.
 5. Betaal eventuele kosten: Mogelijk moet je een vergoeding betalen voor het vervangen van de nummerplaat. Zorg ervoor dat je voldoende geld bij je hebt om deze kosten te kunnen betalen.
 6. Ontvang de nieuwe nummerplaat: Nadat alle formaliteiten zijn afgehandeld en eventuele kosten zijn betaald, ontvang je een nieuwe motorfietsnummerplaat. Controleer of alle informatie correct is voordat je het kantoor verlaat.
 7. Monteer de nieuwe nummerplaat: Zodra je de nieuwe nummerplaat hebt ontvangen, kun je deze op je motorfiets monteren. Volg de instructies en richtlijnen van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de nummerplaat stevig en veilig is bevestigd.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte procedure en vereisten kunnen variëren afhankelijk van het land en de regio waarin je woont. Raadpleeg daarom altijd de specifieke wet- en regelgeving en volg de instructies van de bevoegde autoriteiten nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat je wettelijk in orde bent.

Wat zijn de kosten van het installeren van een nieuwe motor nummerplaathouder?

De kosten voor het installeren van een nieuwe motor nummerplaathouder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

Als je handig bent en over de juiste gereedschappen beschikt, kun je de installatie waarschijnlijk zelf uitvoeren zonder extra kosten. De meeste nummerplaathouders worden geleverd met montagebeugels en instructies, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt monteren.

Als je echter niet zeker bent van je technische vaardigheden of als je liever wilt dat een professional de installatie uitvoert, kun je ervoor kiezen om naar een motorzaak of werkplaats te gaan. In dit geval kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de installatie. De prijs kan variëren, afhankelijk van de locatie en het uurtarief van de monteur. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de werkplaats om een ​​prijsindicatie te krijgen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van de nummerplaathouder zelf. De prijzen variëren afhankelijk van het merk, materiaal en eventuele extra functies zoals ingebouwde verlichting. Je kunt nummerplaathouders vinden in verschillende prijsklassen, variërend van enkele euro’s tot tientallen euro’s.

Kortom, als je ervoor kiest om zelf een motor nummerplaathouder te installeren, zijn er meestal geen extra kosten verbonden aan de installatie. Als je echter professionele hulp nodig hebt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor zowel de installatie als de nummerplaathouder zelf. Het is altijd verstandig om vooraf onderzoek te doen en prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.