Stijlvol en praktisch: De voordelen van een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets

kentekenplaathouder motor achterwiel
14 augustus 2023

Een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets is een essentieel accessoire dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de algehele uitstraling van je motor. In dit artikel zullen we de voordelen en kenmerken van een kentekenplaathouder voor het achterwiel bespreken.

Ten eerste zorgt een kentekenplaathouder voor het achterwiel ervoor dat je kentekenplaat stevig en veilig op zijn plaats blijft. Door de trillingen en bewegingen tijdens het rijden kan de kentekenplaat losraken of beschadigd raken als deze niet goed is bevestigd. Een speciaal ontworpen houder biedt de nodige stabiliteit en voorkomt ongewenste problemen onderweg.

Bovendien geeft een kentekenplaathouder voor het achterwiel je motorfiets een nette en gestroomlijnde uitstraling. In vergelijking met standaard kentekenplaathouders die vaak groot en omvangrijk zijn, biedt een houder voor het achterwiel een minimalistisch ontwerp dat perfect past bij moderne sportieve motoren. Het creëert een gestroomlijnd uiterlijk en verbetert de esthetiek van je motor.

Daarnaast zijn er verschillende stijlen en materialen beschikbaar om aan te sluiten bij jouw persoonlijke smaak en motorfietsontwerp. Of je nu houdt van een strakke zwarte afwerking, een opvallende kleur of zelfs gepersonaliseerde ontwerpen, er is altijd wel een kentekenplaathouder die bij jou past.

Een bijkomend voordeel van een kentekenplaathouder voor het achterwiel is de mogelijkheid om extra accessoires toe te voegen, zoals richtingaanwijzers of een kentekenverlichting. Dit biedt niet alleen extra functionaliteit, maar kan ook de zichtbaarheid en veiligheid op de weg verbeteren.

Het monteren van een kentekenplaathouder voor het achterwiel is over het algemeen eenvoudig en vereist weinig technische kennis. De meeste houders worden geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en instructies, waardoor je snel en gemakkelijk kunt installeren.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de wetgeving met betrekking tot kentekenplaten kan variëren per land of regio. Het is daarom raadzaam om altijd de lokale wetgeving te raadplegen voordat je een kentekenplaathouder aanschaft en installeert.

Kortom, een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets biedt niet alleen functionele voordelen, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van je motor. Met verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen, kun je jouw motorfiets een persoonlijk tintje geven terwijl je zorgt voor veilige en stabiele bevestiging van je kentekenplaat. Vergeet echter niet om altijd rekening te houden met de geldende wetgeving met betrekking tot kentekenplaten in jouw regio.

 

9 Veelgestelde vragen over kentekenplaathouder motor achterwiel

 1. Wat is de prijs van een kentekenplaathouder motor achterwiel?
 2. Waar kan ik een kentekenplaathouder motor achterwiel kopen?
 3. Welke maten zijn er voor een kentekenplaathouder motor achterwiel?
 4. Wat is het verschil tussen een normale en een verlengde kentekenplaat houder voor het achterwiel van mijn motorfiets?
 5. Is er ook een speciale montagekit beschikbaar voor deze houders?
 6. Hoe bevestig ik de plaathouder op mijn motorfiets?
 7. Zijn er ook lichte exemplaren verkrijgbaar voor het achterwiel van mijn motorfiets?
 8. Kan ik de plaat houder ook gebruiken als navigatiemiddel op mijn motorfiets?
 9. Is het mogelijk om meerdere platen tegelijkertijd op één plaat houder te monteren?

Wat is de prijs van een kentekenplaathouder motor achterwiel?

De prijs van een kentekenplaathouder voor het achterwiel van een motorfiets kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het materiaal en de functionaliteiten van de houder. Over het algemeen kun je kentekenplaathouders vinden in een prijsklasse van ongeveer €20 tot €100 of meer.

Eenvoudige en basis kentekenplaathouders gemaakt van kunststof of aluminium kunnen doorgaans aan de goedkopere kant zijn, met prijzen rond de €20 tot €40. Deze houders bieden meestal alleen de basisfunctionaliteit zonder extra accessoires.

Als je op zoek bent naar een kentekenplaathouder met meer geavanceerde functies, zoals geïntegreerde richtingaanwijzers of kentekenverlichting, kan de prijs hoger liggen. Deze houders zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of carbon en kunnen variëren in prijs tussen €50 en €100 of meer, afhankelijk van het merk en de specificaties.

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts richtprijzen zijn en dat de daadwerkelijke prijzen kunnen variëren bij verschillende aanbieders en afhankelijk van specifieke modellen. Het is altijd een goed idee om online te zoeken naar verschillende winkels en merken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Waar kan ik een kentekenplaathouder motor achterwiel kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Motorfietswinkels: Bezoek lokale motorfietswinkels in jouw omgeving. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan accessoires, waaronder kentekenplaathouders.
 2. Online winkels: Er zijn talloze online winkels die gespecialiseerd zijn in motoraccessoires. Populaire websites zoals bol.com, motorkledingcenter.nl en louis.nl bieden een uitgebreide selectie van kentekenplaathouders voor het achterwiel.
 3. Marktplaatsen: Vergeet ook niet om online marktplaatsen zoals Marktplaats.nl en eBay te bekijken. Hier kun je soms tweedehands kentekenplaathouders vinden tegen lagere prijzen.
 4. Motorbeurzen en evenementen: Bezoek motorbeurzen of evenementen in jouw regio. Hier vind je vaak stands van verschillende leveranciers die een verscheidenheid aan motoraccessoires verkopen, waaronder kentekenplaathouders.

Bij het kopen van een kentekenplaathouder is het belangrijk om de specificaties en compatibiliteit te controleren om ervoor te zorgen dat deze past bij jouw specifieke motorfietsmodel. Lees ook de beoordelingen en recensies van andere klanten om meer informatie te krijgen over de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Onthoud dat het naleven van de wetgeving met betrekking tot kentekenplaten essentieel is. Zorg ervoor dat de kentekenplaathouder voldoet aan de wettelijke vereisten in jouw land of regio, zoals de juiste afmetingen en zichtbaarheid van het kenteken.

Welke maten zijn er voor een kentekenplaathouder motor achterwiel?

Kentekenplaathouders voor het achterwiel van een motorfiets zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de specifieke kentekenplaatafmetingen die gelden in jouw land of regio. De meest voorkomende maten zijn:

 1. Standaardmaat: Dit is de meest gangbare maat voor kentekenplaten en wordt doorgaans gebruikt in veel landen. De standaardmaat varieert per land, maar is meestal ongeveer 520 mm breed en 110 mm hoog.
 2. Langwerpige maat: Sommige landen hebben langwerpige kentekenplaten, die smaller en langer zijn dan de standaardmaat. Deze platen hebben vaak een breedte van ongeveer 340 mm en een hoogte van 200 mm.
 3. Vierkante maat: In sommige gevallen worden vierkante kentekenplaten gebruikt, met gelijke afmetingen aan alle zijden. Deze platen kunnen bijvoorbeeld een afmeting hebben van 220 mm x 220 mm.

Het is belangrijk om te weten welke maat kentekenplaat je hebt voordat je een kentekenplaathouder aanschaft voor het achterwiel van je motorfiets. Dit zorgt ervoor dat de houder perfect past bij jouw kentekenplaat en dat deze veilig en stevig kan worden bevestigd.

Bij het zoeken naar een kentekenplaathouder is het handig om te controleren of deze geschikt is voor de specifieke maat van jouw kentekenplaat. Veel fabrikanten geven aan welke kentekenplaatmaten compatibel zijn met hun houders, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Het is altijd raadzaam om de lokale wetgeving te raadplegen met betrekking tot kentekenplaatmaten en -specificaties om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de wettelijke eisen in jouw land of regio.

Wat is het verschil tussen een normale en een verlengde kentekenplaat houder voor het achterwiel van mijn motorfiets?

Een normale kentekenplaathouder voor het achterwiel van een motorfiets is ontworpen om de standaardformaat kentekenplaat vast te houden. Deze houders zijn meestal compact en passen perfect bij de afmetingen van een reguliere kentekenplaat. Ze bieden een veilige bevestiging en zorgen ervoor dat de kentekenplaat stevig op zijn plaats blijft, zelfs tijdens het rijden op hobbelige wegen.

Aan de andere kant is een verlengde kentekenplaathouder speciaal ontworpen om grotere of langwerpige kentekenplaten te kunnen monteren. Deze houders hebben meer ruimte en lengte, waardoor ze geschikt zijn voor speciale of aangepaste kentekenplaten die niet voldoen aan de standaardafmetingen.

Het gebruik van een verlengde kentekenplaathouder kan verschillende voordelen hebben. Ten eerste biedt het meer flexibiliteit bij het monteren van alternatieve of gepersonaliseerde kentekenplaten die mogelijk niet passen in een normale houder. Dit stelt motorrijders in staat om hun motorfiets uniek te maken en hun persoonlijke stijl uit te drukken.

Daarnaast kan een verlengde kentekenplaathouder ook esthetische voordelen bieden door de visuele balans en proporties van de motorfiets te verbeteren. Bij sommige modellen kan een normale houder er ongepast uitzien of de lijnen van de motorfiets verstoren, terwijl een verlengde houder beter past bij het ontwerp en de algehele uitstraling van de motor.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen een normale en een verlengde kentekenplaathouder afhankelijk is van de specifieke behoeften en voorkeuren van elke motorrijder. Als je een standaardformaat kentekenplaat hebt en geen behoefte hebt aan extra ruimte, dan is een normale houder voldoende. Maar als je een grotere of aangepaste kentekenplaat wilt monteren of als je vindt dat een verlengde houder beter bij het ontwerp van je motorfiets past, dan kan een verlengde kentekenplaathouder de juiste keuze zijn.

Ongeacht welke optie je kiest, is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de gekozen kentekenplaathouder voldoet aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot kentekens in jouw land of regio.

Is er ook een speciale montagekit beschikbaar voor deze houders?

Ja, er zijn speciale montagekits beschikbaar voor kentekenplaathouders voor het achterwiel van motorfietsen. Deze kits bevatten doorgaans alle benodigde bevestigingsmaterialen, zoals schroeven, bouten en moeren, om de houder stevig aan het achterwiel te bevestigen.

Het is belangrijk om een montagekit te gebruiken die specifiek is ontworpen voor jouw type motorfiets en kentekenplaathouder. Dit zorgt ervoor dat de houder veilig en stabiel wordt gemonteerd en voorkomt mogelijke problemen tijdens het rijden.

Bij het aanschaffen van een kentekenplaathouder kun je vaak kiezen uit verschillende opties, waaronder een complete kit met zowel de houder als de montageaccessoires, of alleen de montagekit als je al een geschikte houder hebt.

Het is altijd raadzaam om de instructies te volgen die bij de montagekit worden geleverd. Als je niet zeker bent van de installatieprocedure, kun je ook overwegen om professionele hulp in te schakelen bij het monteren van de kentekenplaathouder.

Onthoud dat het belangrijk is om altijd rekening te houden met de lokale wetgeving met betrekking tot kentekenplaten en hun bevestiging. Zorg ervoor dat de gekozen montagekit voldoet aan de wettelijke vereisten in jouw regio om eventuele problemen met autoriteiten of boetes te voorkomen.

Kortom, er zijn speciale montagekits beschikbaar voor kentekenplaathouders voor het achterwiel van motorfietsen. Deze kits zorgen voor een veilige en stabiele bevestiging van de houder aan het achterwiel. Zorg ervoor dat je de instructies volgt en rekening houdt met de lokale wetgeving bij het installeren van de kentekenplaathouder.

Hoe bevestig ik de plaathouder op mijn motorfiets?

Het bevestigen van een kentekenplaathouder op je motorfiets is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Verwijder de oude kentekenplaathouder (indien aanwezig): Als je al een kentekenplaathouder op je motor hebt, verwijder deze dan eerst voordat je de nieuwe houder installeert. Dit kan doorgaans worden gedaan door schroeven of bouten los te draaien.
 2. Plaats de nieuwe kentekenplaathouder: Plaats de nieuwe houder op de gewenste locatie op je motorfiets. Zorg ervoor dat deze recht en gelijkmatig is geplaatst.
 3. Bevestig de houder: Gebruik de meegeleverde bevestigingsmaterialen, zoals schroeven of bouten, om de kentekenplaathouder stevig aan je motorfiets te bevestigen. Zorg ervoor dat deze goed vastzitten om trillingen en bewegingen tijdens het rijden te weerstaan.
 4. Controleer de positie: Controleer of de kentekenplaat recht en goed zichtbaar is nadat je de houder hebt bevestigd. Pas indien nodig de positie van de plaat aan.
 5. Bevestiging van extra accessoires (optioneel): Als je extra accessoires wilt toevoegen, zoals richtingaanwijzers of een kentekenverlichting, volg dan de instructies die bij deze accessoires zijn geleverd om ze correct te monteren en aan te sluiten.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke bevestigingsmethode kan variëren afhankelijk van het merk en model van je motorfiets, evenals de kentekenplaathouder die je hebt gekozen. Het is altijd raadzaam om de instructies te volgen die bij de kentekenplaathouder worden geleverd en indien nodig professionele hulp in te schakelen.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de lokale wetgeving met betrekking tot kentekenplaten. Zorg ervoor dat je voldoet aan de wettelijke vereisten met betrekking tot de zichtbaarheid en positionering van je kentekenplaat om boetes of andere problemen te voorkomen.

Zijn er ook lichte exemplaren verkrijgbaar voor het achterwiel van mijn motorfiets?

Ja, er zijn zeker lichte exemplaren van kentekenplaathouders verkrijgbaar voor het achterwiel van je motorfiets. Veel fabrikanten begrijpen dat motorrijders vaak op zoek zijn naar accessoires die niet alleen functioneel zijn, maar ook het gewicht van de motor zo min mogelijk beïnvloeden.

Lichte kentekenplaathouders worden meestal gemaakt van materialen zoals aluminium of kunststof. Deze materialen zijn duurzaam en tegelijkertijd lichtgewicht, waardoor ze perfect geschikt zijn voor montage op het achterwiel van je motorfiets.

Het gebruik van een lichte kentekenplaathouder heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het gewichtsbesparing opleveren, wat vooral belangrijk is voor sportieve motorfietsen waarbij elke gram telt. Het kan ook de wendbaarheid en handling van je motor verbeteren doordat het onnodige extra gewicht vermindert.

Daarnaast kunnen lichte kentekenplaathouders ook bijdragen aan een gestroomlijnd uiterlijk van je motorfiets. Het minimalistische ontwerp in combinatie met het lage gewicht zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Bij het selecteren van een lichte kentekenplaathouder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan de lokale wetgeving met betrekking tot kentekenplaten. Controleer of de houder voldoende stevigheid en stabiliteit biedt om ervoor te zorgen dat je kentekenplaat veilig blijft tijdens het rijden.

Kortom, als je op zoek bent naar een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets die lichtgewicht is, zijn er zeker opties beschikbaar. Door te kiezen voor een lichte kentekenplaathouder kun je genieten van de functionele voordelen zonder onnodig extra gewicht toe te voegen aan je motorfiets.

Kan ik de plaat houder ook gebruiken als navigatiemiddel op mijn motorfiets?

Een kentekenplaathouder voor het achterwiel van je motorfiets is in de eerste plaats ontworpen om je kentekenplaat veilig en stevig te bevestigen. Hoewel sommige kentekenplaathouders mogelijk extra ruimte bieden om accessoires zoals navigatiesystemen te monteren, is het belangrijk op te merken dat dit niet de primaire functie is van een kentekenplaathouder.

Als je op zoek bent naar een specifiek navigatiemiddel voor je motorfiets, zijn er andere accessoires beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor dit doel. Denk bijvoorbeeld aan motorfiets-specifieke GPS-systemen of telefoonhouders die veilig aan het stuur kunnen worden bevestigd.

Het gebruik van een kentekenplaathouder als navigatiemiddel kan enige uitdagingen met zich meebrengen, zoals de positie van het scherm en de zichtbaarheid tijdens het rijden. Bovendien kan het monteren van een navigatiesysteem op een kentekenplaathouder mogelijk niet voldoen aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot de plaatsing en zichtbaarheid van je kentekenplaat.

Het is altijd raadzaam om te investeren in specifieke accessoires die zijn ontworpen voor navigatie op motorfietsen. Deze accessoires zijn meestal stevig, waterbestendig en bieden extra functies die specifiek gericht zijn op motorrijders, zoals handsfree bediening of aangepaste routeplanning.

Kortom, hoewel sommige kentekenplaathouders mogelijk extra ruimte bieden om accessoires zoals navigatiesystemen te monteren, is het gebruik van een kentekenplaathouder als navigatiemiddel niet de meest ideale oplossing. Het is raadzaam om te investeren in specifieke navigatieaccessoires die speciaal zijn ontworpen voor motorfietsen om een optimale en veilige navigatie-ervaring te garanderen.

Is het mogelijk om meerdere platen tegelijkertijd op één plaat houder te monteren?

Ja, het is mogelijk om meerdere kentekenplaten tegelijkertijd op één kentekenplaathouder te monteren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een aanhanger of een zijspan aan je motorfiets hebt bevestigd en beide voertuigen een kentekenplaat nodig hebben.

Er zijn speciale kentekenplaathouders verkrijgbaar die zijn ontworpen om meerdere platen te kunnen dragen. Deze houders hebben vaak extra bevestigingspunten of uitsparingen waarin je de extra kentekenplaten kunt plaatsen. Ze zorgen ervoor dat de platen stevig vastzitten en goed zichtbaar blijven.

Het is belangrijk om te vermelden dat de wetgeving met betrekking tot het gebruik van meerdere kentekenplaten kan variëren per land of regio. Sommige landen staan toe dat meerdere platen op één houder worden gemonteerd, terwijl andere landen vereisen dat elke voertuigplaat afzonderlijk wordt bevestigd. Het is daarom raadzaam om altijd de lokale wetgeving te raadplegen voordat je besluit meerdere kentekenplaten op één houder te monteren.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de extra platen goed zichtbaar zijn en voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot verlichting en reflectie. Controleer altijd of de extra platen voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften om boetes of andere problemen te voorkomen.

Kortom, het is mogelijk om meerdere kentekenplaten tegelijkertijd op één kentekenplaathouder te monteren, maar het is belangrijk om rekening te houden met de lokale wetgeving en veiligheidsvoorschriften.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.