Tips voor het goedkoop kopen van een scooter: bespaar geld op je nieuwe rit!

06 juli 2023

Een scooter kopen is een geweldige manier om je snel en gemakkelijk door de stad te verplaatsen. Het is een handig vervoermiddel dat je de vrijheid geeft om files te vermijden en snel op je bestemming aan te komen. Maar hoe kun je een scooter kopen zonder je portemonnee leeg te trekken? In dit artikel delen we enkele tips om goedkoop een scooter te kopen.

 1. Tweedehands scooters: Een van de beste manieren om geld te besparen bij het kopen van een scooter is door te kijken naar tweedehands opties. Er zijn vaak veel gebruikte scooters beschikbaar die nog steeds in goede staat verkeren. Door te kiezen voor een tweedehands scooter kun je aanzienlijk besparen op de aanschafprijs.
 2. Vergelijk prijzen: Voordat je overgaat tot de aankoop, is het belangrijk om verschillende winkels en online platforms te vergelijken. Prijzen kunnen variëren, dus neem de tijd om rond te kijken en verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt voor jouw budget.
 3. Seizoensaanbiedingen: Scooterwinkels bieden vaak seizoensaanbiedingen en kortingen aan om hun voorraad op te ruimen of nieuwe modellen binnen te halen. Houd deze aanbiedingen in de gaten, want dit kan een uitstekende kans zijn om een scooter tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen.
 4. Onderhandelen: In sommige gevallen is het mogelijk om te onderhandelen over de prijs van een nieuwe scooter. Vooral bij lokale scooterwinkels kan er vaak wat speling zijn op de prijs. Wees niet bang om te vragen of er ruimte is voor een korting of extra’s bij je aankoop.
 5. Overweeg een goedkoper merk: Merken zoals Sym, Kymco en Peugeot bieden vaak scooters aan tegen lagere prijzen dan bekendere merken. Deze scooters kunnen nog steeds van goede kwaliteit zijn en voldoen aan jouw behoeften, maar zijn mogelijk goedkoper omdat ze minder bekend zijn.
 6. Onderhoudskosten: Bij het kopen van een scooter is het ook belangrijk om rekening te houden met de toekomstige onderhoudskosten. Sommige scooters hebben hogere onderhoudskosten dan andere, dus zorg ervoor dat je dit meeneemt in je overwegingen.

Het kopen van een scooter hoeft niet duur te zijn. Door slim te winkelen, verschillende opties te vergelijken en gebruik te maken van seizoensaanbiedingen, kun je een betaalbare scooter vinden die past bij jouw budget. Vergeet ook niet om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een helm en het afsluiten van een goede verzekering. Veel plezier met je nieuwe scooter!

 

6 Veelgestelde Vragen over het Goedkoop Kopen van een Scooter

 1. Waar kan ik een goedkope scooter kopen?
 2. Welke merken van scooters zijn het goedkoopst?
 3. Wat is de beste manier om een goedkope scooter te kopen?
 4. Welke extra onderdelen moet ik bij mijn scooter aanschaffen?
 5. Zijn er speciale deals voor het kopen van goedkope scooters?
 6. Waar kan ik informatie vinden over veiligheid en gebruiksvoorwaarden bij het kopen van een goedkope scooter?

Waar kan ik een goedkope scooter kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een goedkope scooter kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Tweedehands marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats.nl, Speurders.nl en Facebook Marketplace bieden vaak tweedehands scooters aan tegen lagere prijzen. Je kunt hier zoeken naar gebruikte scooters die nog steeds in goede staat verkeren.
 2. Scooterwinkels: Bezoek lokale scooterwinkels in jouw omgeving en vraag naar eventuele aanbiedingen of kortingen op nieuwe scooters. Soms hebben ze showroommodellen of oudere modellen die ze willen verkopen tegen gereduceerde prijzen.
 3. Online retailers: Er zijn verschillende online retailers die nieuwe scooters aanbieden tegen scherpe prijzen. Enkele bekende websites zijn Fastfuriousscooters.nl, La Souris Scooters en Scooteronderdelenshop.com.
 4. Veilingen: Veilingwebsites zoals BVA Auctions of Troostwijk Veilingen kunnen ook een goede plek zijn om goedkope scooters te vinden. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk biedingen moet plaatsen en dat er bijkomende kosten kunnen zijn.
 5. Lokaal advertenties bekijken: Kijk uit naar advertenties in lokale kranten, buurtbulletins of op prikborden bij supermarkten en andere openbare plaatsen. Soms adverteren mensen hun eigen gebruikte scooters tegen aantrekkelijke prijzen.

Onthoud altijd om de staat van de scooter te controleren voordat je tot aankoop overgaat, vooral bij tweedehands opties. Vraag ook naar het onderhoudsverleden en eventuele reparaties die zijn uitgevoerd. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je een betrouwbare en betaalbare scooter vindt die aan jouw behoeften voldoet.

Welke merken van scooters zijn het goedkoopst?

Er zijn verschillende merken van scooters die bekend staan om hun betaalbaarheid. Enkele van de merken die vaak worden genoemd als zijnde goedkoper zijn:

 1. Sym: Sym is een Taiwanese fabrikant die bekend staat om het produceren van betrouwbare en betaalbare scooters. Ze bieden een breed scala aan modellen aan, variërend van stadsscooters tot sportieve modellen.
 2. Kymco: Kymco is een ander merk uit Taiwan dat populaire en betaalbare scooters produceert. Ze hebben een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.
 3. Peugeot: Peugeot is een Frans automerk dat ook scooters produceert. Ze hebben verschillende modellen in hun assortiment die bekend staan om hun stijlvolle ontwerp en redelijke prijzen.
 4. BTC: BTC is een Nederlands scootermerk dat zich richt op het produceren van betaalbare scooters met moderne technologieën en aantrekkelijke designs.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model, de specificaties en eventuele extra functies die je wilt toevoegen aan de scooter. Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende dealers en winkels om de beste deal te vinden voor jouw budget.

Wat is de beste manier om een goedkope scooter te kopen?

Er zijn verschillende manieren om een goedkope scooter te kopen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om de beste deal te vinden:

 1. Tweedehands scooters: Overweeg om een tweedehands scooter te kopen. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe scooter. Controleer echter altijd de staat van de scooter en vraag naar het onderhoudsverleden voordat je tot aankoop overgaat.
 2. Vergelijk prijzen: Neem de tijd om prijzen te vergelijken bij verschillende winkels en online platforms. Dit helpt je om een idee te krijgen van wat gangbare prijzen zijn en waar je de beste deal kunt vinden.
 3. Seizoensaanbiedingen: Houd seizoensaanbiedingen in de gaten bij scooterwinkels. In bepaalde periodes van het jaar bieden winkels vaak kortingen aan om hun voorraad op te ruimen of nieuwe modellen binnen te halen.
 4. Onderhandel: Bij lokale scooterwinkels is er soms ruimte voor onderhandeling over de prijs, vooral als je contant betaalt of accessoires toevoegt aan je aankoop. Wees niet bang om te vragen of er mogelijkheden zijn voor een korting.
 5. Overweeg minder bekende merken: Populaire merken hebben vaak hogere prijskaartjes, terwijl minder bekende merken vaak scooters aanbieden tegen lagere prijzen zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties.
 6. Online marktplaatsen: Kijk op online marktplaatsen waar particulieren hun scooters te koop aanbieden. Hier kun je soms goede deals vinden, maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de scooter grondig controleert voordat je tot aankoop overgaat.
 7. Financieringsopties: Als je niet in één keer het volledige bedrag kunt betalen, overweeg dan om gebruik te maken van financieringsopties die door scooterwinkels worden aangeboden. Dit stelt je in staat om de kosten over een langere periode te spreiden.

Het is belangrijk om altijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van de scooter in overweging te nemen, zelfs als je op zoek bent naar een goedkope optie. Zorg ervoor dat je een proefrit maakt en de nodige controles uitvoert voordat je tot aankoop overgaat. Vergeet ook niet om rekening te houden met bijkomende kosten, zoals verzekering en onderhoud, bij het bepalen van je budget.

Welke extra onderdelen moet ik bij mijn scooter aanschaffen?

Bij het aanschaffen van een scooter zijn er enkele extra onderdelen en accessoires die handig kunnen zijn om je rijervaring te verbeteren en je scooter goed te onderhouden. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Helm: Een helm is absoluut essentieel voor je veiligheid tijdens het rijden op een scooter. Zorg ervoor dat je een helm kiest die voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen en goed past bij jouw hoofdmaat.
 2. Slot: Om diefstal te voorkomen, is het belangrijk om je scooter altijd goed op slot te zetten wanneer je hem parkeert. Investeer in een stevig en betrouwbaar slot dat moeilijk te kraken is.
 3. Beschermende kleding: Naast een helm is het verstandig om beschermende kleding te dragen tijdens het rijden op een scooter. Denk aan handschoenen, stevige schoenen en mogelijk zelfs een motorpak of -jas voor extra bescherming.
 4. Bagagedrager: Als je van plan bent om vaak spullen mee te nemen op je scooter, kan een bagagedrager handig zijn. Hiermee kun je eenvoudig tassen of andere items veilig vervoeren.
 5. Windscherm: Een windscherm kan helpen om wind, regen en insecten uit je gezicht te houden tijdens het rijden, wat zorgt voor meer comfort.
 6. USB-oplader: Als je tijdens het rijden graag gebruik maakt van navigatie-apps of muziek wilt luisteren via je telefoon, kan een USB-oplader handig zijn om ervoor te zorgen dat je apparaat onderweg opgeladen blijft.
 7. Onderhoudsproducten: Om je scooter in goede staat te houden, zijn er enkele basis onderhoudsproducten die handig kunnen zijn, zoals smeermiddelen voor de ketting, remvloeistof en olie.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze onderdelen mogelijk niet standaard worden meegeleverd bij de aankoop van een nieuwe scooter. Controleer daarom altijd welke onderdelen inbegrepen zijn en welke je apart moet aanschaffen. Daarnaast is het verstandig om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen met betrekking tot de uitrusting en accessoires van jouw scooter.

Zijn er speciale deals voor het kopen van goedkope scooters?

Ja, er zijn vaak speciale deals en aanbiedingen beschikbaar voor het kopen van goedkope scooters. Hier zijn enkele manieren waarop je speciale deals kunt vinden:

 1. Seizoensaanbiedingen: Scooterwinkels bieden vaak seizoensgebonden kortingen en aanbiedingen aan om hun voorraad op te ruimen of nieuwe modellen te introduceren. Dit kan een uitstekende gelegenheid zijn om een goedkope scooter te kopen. Houd de websites en social media-accounts van scooterwinkels in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele seizoensaanbiedingen.
 2. Outletverkoop: Sommige scooterwinkels hebben een aparte sectie met outletmodellen of showroommodellen die tegen sterk gereduceerde prijzen worden verkocht. Deze scooters kunnen nieuw zijn, maar ze worden aangeboden tegen lagere prijzen omdat ze bijvoorbeeld als showroommodel hebben gediend of omdat er slechts een beperkt aantal van beschikbaar is. Het is de moeite waard om deze secties in scooterwinkels te bekijken om te zien of er speciale deals beschikbaar zijn.
 3. Online platforms: Er zijn verschillende online platforms waarop mensen hun tweedehands scooters verkopen, zoals Marktplaats en Facebook Marketplace. Hier kun je vaak goede deals vinden, vooral als je bereid bent om tweedehands te kopen.
 4. Scootershows en evenementen: Tijdens scootershows en evenementen worden soms speciale kortingen aangeboden op scooters. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer fabrikanten hun nieuwe modellen presenteren. Bezoek lokale scootershows en evenementen om te zien of er speciale deals beschikbaar zijn.
 5. Onderhandelen: In sommige gevallen is het mogelijk om te onderhandelen over de prijs van een nieuwe scooter, vooral bij lokale scooterwinkels. Wees niet bang om te vragen of er ruimte is voor een korting of extra’s bij je aankoop.

Het is altijd verstandig om verschillende winkels en online platforms te vergelijken om de beste deal voor jouw budget te vinden. Vergeet niet dat naast de prijs ook de kwaliteit, het merk en de garantie van belang zijn bij het kopen van een scooter.

Waar kan ik informatie vinden over veiligheid en gebruiksvoorwaarden bij het kopen van een goedkope scooter?

Bij het kopen van een goedkope scooter is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan veiligheid en gebruiksvoorwaarden. Hier zijn enkele bronnen waar je nuttige informatie kunt vinden:

 1. Rijksoverheid: De website van de Rijksoverheid biedt uitgebreide informatie over de regels en voorschriften met betrekking tot scooters en bromfietsen. Je kunt hier informatie vinden over de verplichte helm, verzekering, rijbewijsvereisten en andere relevante aspecten van het bezitten en gebruiken van een scooter.
 2. RDW (Dienst Wegverkeer): De RDW is verantwoordelijk voor de registratie en keuring van voertuigen in Nederland. Op hun website kun je gedetailleerde informatie vinden over technische keuringen, kentekenregistratie, typegoedkeuringen en andere aspecten die relevant zijn voor de veiligheid en het gebruik van scooters.
 3. ANWB: De ANWB biedt verschillende bronnen met betrekking tot scooterrijden, waaronder artikelen over veiligheidstips, onderhoudsinstructies en advies bij het kopen van een scooter. Ze hebben ook handige checklists die je kunt raadplegen bij het aanschaffen van een tweedehands scooter.
 4. Scooterforums: Er zijn verschillende online forums waar scooterliefhebbers samenkomen om informatie uit te wisselen. Deze forums kunnen een waardevolle bron zijn voor het verkrijgen van praktische tips en ervaringen met betrekking tot veiligheid, onderhoud en gebruik van scooters.
 5. Scooterwinkels: Neem contact op met lokale scooterwinkels of kijk op hun websites. Veel scooterwinkels bieden informatie over veiligheidsvoorschriften en gebruiksvoorwaarden, evenals tips voor onderhoud en verzorging van scooters.

Het is altijd verstandig om jezelf goed te informeren voordat je een scooter koopt. Door de relevante informatie over veiligheid en gebruiksvoorwaarden te raadplegen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en veilig kunt genieten van je nieuwe scooter.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.