Tips en advies voor het kopen van een helm voor je scooter

helm voor scooter kopen
24 juni 2023

Een helm voor je scooter kopen: waar moet je op letten?

Als je regelmatig met de scooter op pad gaat, is het dragen van een helm van essentieel belang. Een goede helm biedt niet alleen bescherming bij een val of ongeval, maar zorgt er ook voor dat je comfortabel en veilig kunt rijden. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een helm voor je scooter? In dit artikel geven we je enkele handige tips.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten helmen zijn. De meest voorkomende types zijn de integraalhelm, de systeemhelm en de jethelm. Elke helm heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om te bepalen welk type het beste bij jouw behoeften past.

Bij het kiezen van een helm is de pasvorm erg belangrijk. Een goed passende helm zorgt niet alleen voor comfort tijdens het rijden, maar biedt ook maximale bescherming. Meet daarom altijd de omtrek van je hoofd op, net boven de wenkbrauwen, om te bepalen welke maat helm je nodig hebt. Probeer vervolgens verschillende helmen uit om te zien welke het beste past en aansluit op jouw hoofd.

Daarnaast is het verstandig om te letten op de veiligheidscertificering van de helm. In Europa moeten helmen voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05. Controleer of de helm die je wilt kopen deze certificering heeft om er zeker van te zijn dat je een veilige keuze maakt.

Naast de pasvorm en veiligheid is het ook belangrijk om te kijken naar de extra functies en eigenschappen van de helm. Denk hierbij aan een goed ventilatiesysteem, een helder en krasbestendig vizier, en eventueel een ingebouwd zonnevizier. Deze extra functies kunnen het comfort en gemak tijdens het rijden aanzienlijk verbeteren.

Tot slot is het altijd verstandig om verschillende merken en modellen met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Lees reviews van andere gebruikers, vraag advies aan ervaren scooterrijders of bezoek een gespecialiseerde winkel waar je verschillende helmen kunt passen en vergelijken.

Het kopen van een helm voor je scooter is geen beslissing die je licht moet nemen. Neem de tijd om de juiste helm te vinden die past bij jouw behoeften, budget en stijl. Met de juiste helm op je hoofd kun je met een gerust hart genieten van comfortabele en veilige ritten op je scooter.

 

9 Tips voor het Kopen van een Scooterhelm: Kies de Perfecte Helm voor Jouw Veiligheid

  1. Koop een helm die goed past bij je hoofdmaat en je lichaamsbouw.
  2. Ga naar een winkel waar je verschillende helmen kunt passen voordat je koopt.
  3. Kies een helm met de juiste veiligheidsnormering (ECE 22-05).
  4. Vermijd helmen met te veel decoratie, aangezien dit de sterkte van het materiaal kan verminderen.
  5. Zorg dat de helm comfortabel zit en geen drukpunten op uw hoofd veroorzaakt als hij goed is aangedaan.
  6. Kies een helm met goede ventilatie om te voorkomen dat u oververhit raakt tijdens het rijden op warme dagen.
  7. Zorg voor een kwaliteitshelm die gemaakt is van duurzaam materiaal zoals polycarbonaat of ABS-plastic voor optimale bescherming tegen schokken en impactkracht bij eventuele botsingen of valpartijen tijdens het rijden op de scooter of motorfiets .
  8. Controleer regelmatig of er geen slijtage, scheuren, barsten of andere schade is ontstaan in de loop der jaren aan uw helm om te voorkomen dat hij niet meer veilig is om te dragen tijdens het rijden op de scooter .
  9. Koop altijd een originele helm van een betrouwbare fabrikant in plaats van tweedehands modellen om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan alle veiligheidsnormeringseisen en geschikt is voor dagelijkse gebruik op uw scooter .

Koop een helm die goed past bij je hoofdmaat en je lichaamsbouw.

Bij het kopen van een helm voor je scooter is het van groot belang dat deze goed past bij zowel je hoofdmaat als je lichaamsbouw. Een helm die niet goed aansluit kan namelijk zorgen voor ongemak tijdens het rijden en verminderde bescherming in geval van een ongeval.

Allereerst is het belangrijk om je hoofdmaat nauwkeurig op te meten. Meet de omtrek van je hoofd net boven de wenkbrauwen en vergelijk dit met de maattabel van de helmfabrikant. Zo kun je bepalen welke maat helm je nodig hebt. Een te kleine helm kan knelpunten veroorzaken en oncomfortabel zijn, terwijl een te grote helm kan verschuiven tijdens het rijden.

Naast de hoofdmaat is ook de lichaamsbouw van belang bij het kiezen van een helm. Verschillende merken en modellen hebben vaak verschillende vormen en pasvormen. Sommige helmen zijn meer geschikt voor mensen met een rond gezicht, terwijl andere beter passen bij mensen met een langwerpig gezicht. Probeer daarom verschillende helmen uit om te zien welke het beste aansluit op jouw lichaamsbouw.

Een goed passende helm zorgt niet alleen voor comfort, maar biedt ook maximale bescherming. Als de helm niet goed aansluit, kan dit ervoor zorgen dat deze tijdens een val of ongeval verschuift of zelfs afvalt. Dit verhoogt het risico op letsel aanzienlijk.

Kortom, bij het kopen van een helm voor je scooter is het essentieel om een model te kiezen dat goed past bij zowel je hoofdmaat als je lichaamsbouw. Neem de tijd om verschillende helmen te passen en te vergelijken, zodat je uiteindelijk een helm vindt die comfortabel zit en optimale bescherming biedt tijdens je scooteravonturen.

Ga naar een winkel waar je verschillende helmen kunt passen voordat je koopt.

Een helm voor je scooter kopen is een belangrijke beslissing die je niet licht moet nemen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, is het aan te raden om naar een winkel te gaan waar je verschillende helmen kunt passen voordat je er een koopt.

Het passen van helmen in een fysieke winkel heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je de helm daadwerkelijk opzetten en voelen hoe deze op je hoofd zit. Dit geeft je een beter idee van de pasvorm en het comfort, wat essentieel is voor langdurig gebruik.

Daarnaast kun je in de winkel ook advies vragen aan het personeel. Zij hebben vaak veel kennis en ervaring op het gebied van helmen en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste maat en het juiste type helm voor jouw behoeften. Ze kunnen ook extra informatie geven over de veiligheidscertificeringen en andere belangrijke aspecten waarop je moet letten bij het kopen van een helm.

Bovendien heb je in een fysieke winkel de mogelijkheid om verschillende merken en modellen met elkaar te vergelijken. Je kunt helmen uitproberen van verschillende fabrikanten en zo ontdekken welk merk of model het beste bij jou past. Dit kan erg nuttig zijn, omdat elke helm anders kan aanvoelen op je hoofd.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat hoewel online winkelen handig kan zijn, het kopen van een helm zonder deze eerst te passen risico’s met zich meebrengt. Je kunt niet zeker zijn van de pasvorm en het comfort, wat uiteindelijk van invloed kan zijn op je rijervaring en veiligheid.

Kortom, als je een helm voor je scooter wilt kopen, is het aan te raden om naar een winkel te gaan waar je verschillende helmen kunt passen voordat je er een aanschaft. Dit geeft je de mogelijkheid om de helm uit te proberen, advies te vragen en verschillende opties met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste helm kiest die perfect bij jou past en jouw veiligheid op de scooter waarborgt.

Kies een helm met de juiste veiligheidsnormering (ECE 22-05).

Bij het kopen van een helm voor je scooter is het belangrijk om te kiezen voor een helm met de juiste veiligheidsnormering. Een veelvoorkomende en betrouwbare normering is ECE 22-05.

De veiligheidsnorm ECE 22-05 is een Europese standaard die aangeeft dat de helm voldoet aan strenge veiligheidseisen. Helmen die voldoen aan deze norm zijn uitgebreid getest op schokabsorptie, sterkte en bescherming bij impact.

Het kiezen van een helm met de juiste veiligheidsnormering biedt verschillende voordelen. Ten eerste kun je erop vertrouwen dat de helm is ontworpen en geproduceerd volgens strikte veiligheidsrichtlijnen. Dit betekent dat de helm in staat is om je hoofd te beschermen bij een val of ongeval.

Daarnaast worden helmen met ECE 22-05 normering regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en prestaties. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de helm.

Het dragen van een helm met de juiste veiligheidsnormering geeft jou als scooterrijder ook gemoedsrust. Je weet dat je er alles aan doet om jezelf te beschermen tijdens het rijden, wat kan bijdragen aan een gevoel van vertrouwen en comfort op de weg.

Bij het kopen van een nieuwe helm, let dus altijd op de aanwezigheid van de ECE 22-05 normering. Dit garandeert dat je een kwalitatieve en veilige helm aanschaft die voldoet aan de Europese veiligheidsstandaarden. Jouw veiligheid is immers van het grootste belang tijdens het rijden op je scooter.

Vermijd helmen met te veel decoratie, aangezien dit de sterkte van het materiaal kan verminderen.

Een belangrijke tip bij het kopen van een helm voor je scooter is om helmen met te veel decoratie te vermijden. Hoewel een flashy design misschien aantrekkelijk lijkt, kan het de sterkte van het helm materiaal verminderen.

Helmen worden ontworpen met speciale materialen en constructies om optimale bescherming te bieden bij een val of ongeval. Deze materialen, zoals glasvezel, carbon of polycarbonaat, zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun stevigheid en schokabsorberende eigenschappen.

Wanneer een helm wordt versierd met te veel decoratieve elementen, zoals stickers, verf of andere applicaties, kan dit de integriteit van het materiaal aantasten. Het toevoegen van extra lagen verf of lijm kan de structurele eigenschappen van de helm verzwakken en de beschermende werking verminderen.

Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een helm met een eenvoudig en strak design zonder al te veel decoratie. Dit zorgt ervoor dat de helm zijn oorspronkelijke sterkte behoudt en je maximale bescherming biedt tijdens het rijden op je scooter.

Uiteraard betekent dit niet dat je helemaal geen persoonlijke touch aan je helm kunt geven. Er zijn speciale stickers en applicaties verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen om veilig op helmen te worden gebruikt. Deze zijn vaak gemaakt van materialen die geen schade aanrichten aan het helmmateriaal en toch wat personalisatie mogelijk maken.

Dus onthoud: vermijd helmen met te veel decoratie, omdat dit de sterkte van het materiaal kan verminderen. Kies liever voor een helm met een strak design en voeg indien gewenst subtielere personalisatie toe met behulp van veilige stickers en applicaties. Op deze manier zorg je ervoor dat je scooterhelm zijn beschermende functie behoudt en je veiligheid op de weg gewaarborgd blijft.

Zorg dat de helm comfortabel zit en geen drukpunten op uw hoofd veroorzaakt als hij goed is aangedaan.

Een helm voor je scooter kopen: Zorg voor comfort en de juiste pasvorm

Bij het kopen van een helm voor je scooter is het van groot belang dat deze comfortabel zit en geen drukpunten op je hoofd veroorzaakt. Wanneer de helm goed is aangedaan, mag hij niet te strak zitten of ongemak veroorzaken.

Een goede pasvorm is essentieel om optimaal te kunnen genieten van je scooterritten. Het is daarom belangrijk om verschillende helmen uit te proberen en te voelen hoe ze op je hoofd zitten. Let erop dat de helm gelijkmatig over je hoofd verdeeld is, zonder dat er bepaalde plekken zijn waar hij te strak of juist te los zit.

Drukpunten kunnen erg vervelend zijn, vooral tijdens langere ritten. Controleer daarom zorgvuldig of de helm geen druk uitoefent op bepaalde delen van je hoofd, zoals je voorhoofd of slapen. Drukpunten kunnen leiden tot pijnlijke plekken en zelfs hoofdpijn, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor het plezier van het rijden.

Om er zeker van te zijn dat de helm goed past, kun je ook letten op de aanwezigheid van verstelmogelijkheden. Veel helmen hebben bijvoorbeeld een verstelbare kinband of wangstukken die naar wens kunnen worden aangepast. Dit kan helpen om een perfecte pasvorm te creëren die bij jouw hoofdvorm en -grootte past.

Kortom, bij het kopen van een helm voor je scooter is comfort van groot belang. Zorg ervoor dat de helm goed past, geen drukpunten veroorzaakt en comfortabel aanvoelt op je hoofd. Alleen op die manier kun je met plezier en zonder ongemak genieten van je scooteravonturen.

Kies een helm met goede ventilatie om te voorkomen dat u oververhit raakt tijdens het rijden op warme dagen.

Kies een helm met goede ventilatie om oververhitting op warme dagen te voorkomen

Het is eindelijk zomer en je bent klaar om met je scooter de weg op te gaan en van het mooie weer te genieten. Maar voordat je vertrekt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste helm hebt gekozen, vooral als het warm weer is. Een helm met goede ventilatie kan namelijk helpen om oververhitting tijdens het rijden op warme dagen te voorkomen.

Als je ooit hebt gereden op een hete zomerdag, dan weet je dat het dragen van een helm soms kan leiden tot ongemak en oververhitting. Het gebrek aan luchtcirculatie kan ervoor zorgen dat je hoofd gaat zweten en ongemakkelijk aanvoelt, wat de algehele rijervaring negatief kan beïnvloeden.

Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een helm voor je scooter rekening te houden met de ventilatiemogelijkheden. Kies bij voorkeur een helm die is uitgerust met meerdere ventilatieopeningen, zoals luchtinlaten aan de voorkant en luchtuitlaten aan de achterkant. Deze openingen zorgen voor een goede luchtcirculatie binnenin de helm, waardoor overtollige warmte kan ontsnappen en frisse lucht naar binnen kan stromen.

Een andere handige functie om naar te kijken is een uitneembare en wasbare binnenvoering. Door het zweten kunnen bacteriën zich ophopen in de voering van de helm, wat kan leiden tot onaangename geuren en irritatie van de huid. Met een uitneembare voering kun je deze gemakkelijk verwijderen en wassen, waardoor je helm fris en hygiënisch blijft.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het dragen van een helm altijd prioriteit heeft boven eventuele ongemakken. Zelfs als het warm is, mag je nooit zonder helm rijden. Een goede ventilatie kan echter helpen om het rijden op warme dagen aangenamer te maken en oververhitting te voorkomen.

Dus, voordat je op pad gaat met je scooter op een zonnige dag, zorg ervoor dat je een helm kiest die voldoende ventilatie biedt. Op die manier kun je genieten van de vrijheid van het rijden zonder oververhit te raken en volop van het mooie weer te genieten.

Zorg voor een kwaliteitshelm die gemaakt is van duurzaam materiaal zoals polycarbonaat of ABS-plastic voor optimale bescherming tegen schokken en impactkracht bij eventuele botsingen of valpartijen tijdens het rijden op de scooter of motorfiets .

Een kwaliteitshelm voor je scooter of motorfiets is essentieel voor optimale bescherming tijdens het rijden. Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan deze gemaakt is. Materialen zoals polycarbonaat of ABS-plastic bieden uitstekende bescherming tegen schokken en impactkracht bij eventuele botsingen of valpartijen.

Polycarbonaat en ABS-plastic zijn duurzame materialen die bekend staan om hun stevigheid en schokabsorberende eigenschappen. Deze materialen kunnen de impactkracht tijdens een ongeval effectief absorberen en verdelen, waardoor de kans op ernstig hoofdletsel aanzienlijk wordt verminderd.

Bij de aanschaf van een helm is het dus belangrijk om te controleren of deze gemaakt is van hoogwaardig polycarbonaat of ABS-plastic. Dit zorgt ervoor dat je kunt vertrouwen op de bescherming die de helm biedt in geval van een ongeval.

Naast het materiaal is het ook raadzaam om te letten op andere veiligheidskenmerken, zoals een stevige kinband met snelsluiting, een goed passend vizier en eventuele extra beschermingslagen zoals EPS-schuim.

Onthoud dat jouw veiligheid voorop staat bij het rijden op een scooter of motorfiets. Investeer daarom in een kwaliteitshelm gemaakt van duurzaam materiaal, zodat je met vertrouwen kunt genieten van jouw ritten, wetende dat je optimaal beschermd bent tegen mogelijke gevaren op de weg.

Controleer regelmatig of er geen slijtage, scheuren, barsten of andere schade is ontstaan in de loop der jaren aan uw helm om te voorkomen dat hij niet meer veilig is om te dragen tijdens het rijden op de scooter .

Een helm is een essentieel onderdeel van je veiligheid tijdens het rijden op de scooter. Om er zeker van te zijn dat je helm altijd optimale bescherming biedt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage, scheuren, barsten of andere vormen van schade.

In de loop der jaren kan een helm blootgesteld worden aan verschillende invloeden, zoals weersomstandigheden en stoten. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de integriteit van de helm wordt aangetast. Daarom is het verstandig om periodiek een grondige inspectie uit te voeren.

Controleer allereerst de buitenkant van de helm op eventuele slijtageplekken, krassen of beschadigingen. Let vooral op plekken waar de helm mogelijk in contact is gekomen met harde oppervlakken. Als je scheuren of barsten ziet, is het belangrijk om direct actie te ondernemen en de helm te vervangen.

Vervolgens moet je ook het binnenwerk van de helm inspecteren. Controleer of er geen losse onderdelen zijn en of alle bevestigingen nog stevig vastzitten. Let ook op eventuele verkleuringen of veranderingen in de structuur van het materiaal. Als je merkt dat het binnenwerk beschadigd is, is het tijd om een nieuwe helm aan te schaffen.

Naast visuele inspectie kun je ook letten op signalen die wijzen op verminderde veiligheid en functionaliteit. Merk je bijvoorbeeld dat de sluiting niet meer goed werkt of dat het vizier niet meer helder genoeg is, dan is het verstandig om deze onderdelen te laten repareren of vervangen.

Het regelmatig controleren van je helm op slijtage, scheuren, barsten en andere schade is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je altijd veilig kunt rijden op de scooter. Een beschadigde helm kan namelijk niet de optimale bescherming bieden die nodig is bij een val of ongeval. Neem daarom geen risico’s en vervang je helm op tijd als je tekenen van schade opmerkt.

Onthoud dat jouw veiligheid voorop staat en dat een goede helm een investering is in jouw welzijn tijdens het rijden op de scooter.

Koop altijd een originele helm van een betrouwbare fabrikant in plaats van tweedehands modellen om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan alle veiligheidsnormeringseisen en geschikt is voor dagelijkse gebruik op uw scooter .

Een originele helm van een betrouwbare fabrikant kopen: waarom dit de beste keuze is voor je scooter

Bij het kopen van een helm voor je scooter is het verleidelijk om te kijken naar tweedehands modellen, vooral vanwege de prijs. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat het altijd beter is om te investeren in een originele helm van een betrouwbare fabrikant. Waarom? Hier zijn enkele redenen waarom dit de beste keuze is voor jouw veiligheid en comfort tijdens dagelijks gebruik op je scooter.

Ten eerste garandeert een originele helm van een betrouwbare fabrikant dat deze voldoet aan alle veiligheidsnormeringseisen. Fabrikanten moeten strenge tests doorstaan ​​en voldoen aan specifieke regelgeving om ervoor te zorgen dat hun helmen optimale bescherming bieden bij ongevallen of valpartijen. Door te kiezen voor een originele helm, heb je de gemoedsrust dat deze ontworpen en geproduceerd is met jouw veiligheid als prioriteit.

Daarnaast zijn originele helmen meestal gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en langdurig gebruik garanderen. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen dagelijkse slijtage en impact, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik op je scooter. Het laatste wat je wilt, is een helm die na korte tijd versleten raakt of niet meer voldoende bescherming biedt.

Een ander voordeel van het kopen van een originele helm is dat je kunt profiteren van de garantie en klantenservice van de fabrikant. Mocht er iets mis zijn met de helm, zoals een defect of pasvormprobleem, dan kun je rekenen op de ondersteuning van de fabrikant om het probleem op te lossen. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in je aankoop.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat jouw helm een persoonlijk item is dat perfect moet passen bij jouw hoofd en comfortbehoeften. Met een originele helm heb je de mogelijkheid om verschillende maten, stijlen en pasvormen te kiezen die bij jou passen. Dit draagt ​​bij aan het comfort tijdens het rijden en voorkomt ongemak of afleiding.

Kortom, als je op zoek bent naar een helm voor je scooter, is het altijd aan te raden om te investeren in een origineel model van een betrouwbare fabrikant. Het waarborgt niet alleen jouw veiligheid door te voldoen aan alle veiligheidsnormeringseisen, maar ook duurzaamheid, garantie en persoonlijk comfort. Op deze manier kun je met vol vertrouwen genieten van jouw ritten op de scooter!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.