Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands helm voor je scooter?

tweedehands helm scooter
06 juni 2023

Als je op zoek bent naar een helm voor je scooter, dan is het verleidelijk om te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Het kan immers een stuk goedkoper zijn dan een nieuwe helm en als de helm er nog goed uitziet, waarom zou je dan niet voor tweedehands gaan? Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten wanneer je een tweedehands helm koopt.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat helmen na verloop van tijd hun beschermende eigenschappen kunnen verliezen. Dit komt doordat de materialen waaruit de helm bestaat, zoals de schaal en het binnenwerk, kunnen verouderen en verslijten. Ook kan de helm beschadigd raken door bijvoorbeeld valpartijen of stoten.

Daarom is het van groot belang om te controleren of de tweedehands helm nog wel veilig genoeg is. Let hierbij op eventuele scheuren of barsten in de schaal en controleer ook het binnenwerk op beschadigingen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de helm nog goed past en dat alle sluitingen nog goed werken.

Een ander punt om rekening mee te houden bij het kopen van een tweedehands helm is hygiëne. Een gebruikte helm kan namelijk bacteriën en andere micro-organismen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je de helm grondig schoonmaakt voordat je hem gebruikt.

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat elke hoofd anders is en dat niet elke helm even goed past. Een helm moet namelijk goed aansluiten op je hoofd om optimale bescherming te bieden. Als je een tweedehands helm koopt, loop je het risico dat deze niet goed past en daardoor minder bescherming biedt.

Kortom, als je een tweedehands helm voor je scooter wilt kopen, is het belangrijk om extra alert te zijn op de veiligheid en hygiëne van de helm. Als je twijfelt over de staat van de helm of als deze niet goed past, is het verstandiger om toch te investeren in een nieuwe helm. Veiligheid gaat immers boven alles!

 

9 Tips voor het kopen van een tweedehands scooterhelm

  1. Zorg ervoor dat je een helm koopt die is goedgekeurd door de overheid.
  2. Koop alleen een tweedehands helm met een certificaat van kwaliteit en veiligheid.
  3. Probeer de helm voor aankoop te passen om zeker te zijn dat hij comfortabel en veilig is.
  4. Controleer of er geen beschadigingen aan de binnenzijde of buitenzijde van de helm zijn voordat je hem koopt.
  5. Koop alleen een tweedehandshelm die nog in goede staat is en vrij van vervormingen, barsten of andere schade is.
  6. Zorg ervoor dat het vizier van de helm schoon en helder is, zodat je goed kan zien tijdens het rijden op je scooter.
  7. Controleer of alle sluitingen en bevestigingen stevig vastzitten voordat je op weg gaat met je scooterhelm op je hoofd .
  8. Vergeet niet om regelmatig te controleren of alle onderdelen nog in orde zijn, zoals riempjes, sluitingen etc..
  9. Vervang regelmatig oude helmen om er altijd zeker van te zijn dat jouw hoofd optimaal beschermd wordt tijdens het rijden op je scooter!

Zorg ervoor dat je een helm koopt die is goedgekeurd door de overheid.

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands helm voor je scooter, is het belangrijk om erop te letten dat de helm is goedgekeurd door de overheid. Een goedgekeurde helm voldoet namelijk aan de Europese veiligheidsnormen en biedt daardoor optimale bescherming bij een eventuele valpartij.

Een goedgekeurde helm herken je aan het ECE-label dat op de helm is bevestigd. Dit label geeft aan dat de helm is getest en goedgekeurd volgens Europese richtlijnen. Het nummer op het label geeft aan in welk land de test is uitgevoerd en welke versie van de normen is gebruikt.

Koop dus nooit een tweedehands helm zonder ECE-label, ook al ziet deze er nog zo goed uit. Een helm zonder label kan namelijk niet worden gegarandeerd als veilig en biedt daardoor minder bescherming dan een goedgekeurde helm.

Bovendien riskeer je als bestuurder van een scooter ook nog eens een boete als je geen goedgekeurde helm draagt. De overheid stelt namelijk eisen aan de helmen die gebruikt worden op de openbare weg en controleert hier ook op.

Kortom, zorg ervoor dat je bij het kopen van een tweedehands helm voor je scooter altijd let op het ECE-label en koop alleen helmen die zijn goedgekeurd door de overheid. Zo ben je verzekerd van optimale bescherming én voorkom je boetes!

Koop alleen een tweedehands helm met een certificaat van kwaliteit en veiligheid.

Als je op zoek bent naar een tweedehands helm voor je scooter, is het belangrijk om extra alert te zijn op de veiligheid en kwaliteit van de helm. Een goede tip is om alleen een tweedehands helm te kopen die voorzien is van een certificaat van kwaliteit en veiligheid.

Een certificaat van kwaliteit en veiligheid geeft aan dat de helm voldoet aan bepaalde normen en eisen op het gebied van bescherming. Dit kan bijvoorbeeld een keurmerk zijn dat aangeeft dat de helm getest is op schokabsorptie, of een certificaat dat aangeeft dat de helm voldoet aan bepaalde Europese veiligheidsnormen.

Door alleen een tweedehands helm met zo’n certificaat te kopen, weet je zeker dat de helm nog steeds voldoende bescherming biedt en dat deze nog veilig gebruikt kan worden. Het is daarom verstandig om hier extra op te letten bij het kopen van een tweedehands helm.

Let er wel op dat niet alle helmen automatisch voorzien zijn van zo’n certificaat. Sommige helmen worden bijvoorbeeld verkocht zonder keurmerk of certificaat. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet voordat je besluit om een tweedehands helm te kopen.

Kortom, als je op zoek bent naar een tweedehands helm voor je scooter, is het verstandig om alleen te kiezen voor helmen met een certificaat van kwaliteit en veiligheid. Zo weet je zeker dat de helm nog steeds voldoende bescherming biedt en dat je veilig de weg op kunt.

Probeer de helm voor aankoop te passen om zeker te zijn dat hij comfortabel en veilig is.

Als je op zoek bent naar een tweedehands helm voor je scooter, is het belangrijk om te zorgen dat deze goed past. Een goed passende helm is namelijk niet alleen comfortabel, maar biedt ook de beste bescherming bij een eventuele valpartij.

Probeer daarom altijd de helm voor aankoop te passen en controleer of deze goed aansluit op je hoofd. De helm moet strak genoeg zitten zodat hij niet verschuift tijdens het rijden, maar mag ook weer niet te strak zitten waardoor het oncomfortabel wordt.

Let er ook op dat de kinband goed sluit en dat deze niet te strak of te los zit. Als de kinband niet goed sluit, biedt de helm minder bescherming bij een valpartij.

Door de helm voor aankoop te passen, kun je er dus zeker van zijn dat de helm comfortabel en veilig is. Mocht je twijfelen over de pasvorm of veiligheid van de tweedehands helm, dan is het verstandiger om toch te investeren in een nieuwe helm die perfect past en optimale bescherming biedt.

Controleer of er geen beschadigingen aan de binnenzijde of buitenzijde van de helm zijn voordat je hem koopt.

Wanneer je een tweedehands helm voor je scooter wilt kopen, is het belangrijk om extra alert te zijn op de veiligheid van de helm. Een goede tip is om te controleren of er geen beschadigingen aan de binnenzijde of buitenzijde van de helm zijn voordat je hem koopt.

Aan de buitenkant van de helm kun je bijvoorbeeld letten op scheuren, barsten of krassen in de schaal. Deze beschadigingen kunnen erop wijzen dat de helm al een flinke klap heeft gehad en daardoor minder bescherming biedt.

Ook aan de binnenkant van de helm kun je controleren op beschadigingen. Let hierbij vooral op het binnenwerk, dat bestaat uit zachte materialen zoals foam en textiel. Als er scheuren of gaten in zitten, kan dit betekenen dat de beschermende eigenschappen van de helm zijn aangetast.

Door goed te controleren op beschadigingen aan zowel de binnen- als buitenkant van de helm voorkom je dat je een onveilige tweedehands helm aanschaft. Veiligheid gaat immers boven alles!

Koop alleen een tweedehandshelm die nog in goede staat is en vrij van vervormingen, barsten of andere schade is.

Als je op zoek bent naar een tweedehandshelm voor je scooter, is het van groot belang om te letten op de staat van de helm. Een tweedehandshelm kan namelijk beschadigd zijn en daardoor minder bescherming bieden bij een val of ongeluk.

Een helm die nog in goede staat is, moet vrij zijn van vervormingen, barsten of andere schade. Het is daarom belangrijk om de helm grondig te inspecteren voordat je hem koopt. Controleer de schaal op eventuele scheuren of barsten en controleer het binnenwerk op beschadigingen.

Een tweedehandshelm die nog in goede staat is, kan een goede keuze zijn als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe helm. Maar let er wel op dat de helm goed past en dat alle sluitingen nog goed werken. En vergeet niet om de helm grondig schoon te maken voordat je hem gebruikt.

Kortom, als je besluit om een tweedehandshelm voor je scooter te kopen, zorg er dan voor dat deze nog in goede staat is en vrij van vervormingen, barsten of andere schade is. Zo kun je veilig en beschermd de weg op met je scooter!

Zorg ervoor dat het vizier van de helm schoon en helder is, zodat je goed kan zien tijdens het rijden op je scooter.

Als je een tweedehands helm voor je scooter koopt, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de staat van het vizier. Het vizier is immers een essentieel onderdeel van de helm en zorgt ervoor dat je goed zicht hebt tijdens het rijden.

Zorg er daarom voor dat het vizier van de helm schoon en helder is voordat je gaat rijden. Als het vizier vies of bekrast is, kan dit je zicht belemmeren en daardoor gevaarlijke situaties opleveren. Maak het vizier daarom regelmatig schoon met een speciale helmreiniger of met een zachte doek en wat water.

Let er ook op dat het vizier nog goed sluit en niet loszit. Een loszittend vizier kan namelijk gevaarlijk zijn tijdens het rijden, omdat deze kan bewegen of zelfs losraken.

Kortom, als je een tweedehands helm voor je scooter koopt, controleer dan altijd de staat van het vizier. Zorg ervoor dat deze schoon en helder is, goed sluit en niet beschadigd is. Zo kun je veilig en comfortabel op pad met jouw scooterhelm!

Controleer of alle sluitingen en bevestigingen stevig vastzitten voordat je op weg gaat met je scooterhelm op je hoofd .

Als je een tweedehands helm voor je scooter hebt gekocht, is het belangrijk om extra alert te zijn op de veiligheid van de helm. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten, is of alle sluitingen en bevestigingen nog stevig vastzitten. Dit geldt niet alleen voor de kinband, maar ook voor eventuele ventilatieopeningen en zonnekleppen.

Voordat je op weg gaat met je scooterhelm op je hoofd, is het daarom verstandig om alle sluitingen en bevestigingen nog eens goed te controleren. Trek aan de kinband om te kijken of deze nog goed vastzit en controleer of eventuele ventilatieopeningen en zonnekleppen nog goed werken.

Als blijkt dat er iets niet goed vastzit of niet meer goed werkt, dan is het verstandig om dit eerst te laten repareren voordat je de helm gebruikt. Zo weet je zeker dat de helm optimaal beschermt tijdens het rijden.

Kortom, als je een tweedehands helm voor je scooter hebt gekocht, controleer dan altijd of alle sluitingen en bevestigingen nog stevig vastzitten voordat je ermee op weg gaat. Zo ben je verzekerd van een veilige rit!

Vergeet niet om regelmatig te controleren of alle onderdelen nog in orde zijn, zoals riempjes, sluitingen etc..

Als je een tweedehands helm voor je scooter hebt gekocht, is het belangrijk om regelmatig te controleren of alle onderdelen nog in orde zijn. Dit geldt voor zowel de riempjes als de sluitingen en andere onderdelen van de helm.

Door regelmatig te controleren of alles nog werkt zoals het hoort, kun je er zeker van zijn dat je helm nog steeds veilig is om te gebruiken. Als er bijvoorbeeld een riempje kapot is of als een sluiting niet meer goed werkt, kan dit de beschermende eigenschappen van de helm verminderen.

Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd alle onderdelen van de helm te controleren op slijtage en beschadigingen. Als je iets opmerkt dat niet in orde is, kun je dit laten repareren door een professional of overwegen om een nieuwe helm aan te schaffen.

Vergeet dus niet om regelmatig je tweedehands helm te controleren op eventuele gebreken. Zo kun je veilig en met een gerust hart genieten van je scooteravonturen!

Vervang regelmatig oude helmen om er altijd zeker van te zijn dat jouw hoofd optimaal beschermd wordt tijdens het rijden op je scooter!

Als je regelmatig op de scooter rijdt, dan is het dragen van een helm van groot belang voor je veiligheid. Een helm beschermt namelijk je hoofd bij een val of ongeluk en kan daarmee ernstig letsel voorkomen. Het is daarom van groot belang om altijd een goede en veilige helm te dragen.

Als je kiest voor een tweedehands helm, dan moet je extra alert zijn op de staat van de helm. Een oude helm kan namelijk beschadigd of versleten zijn en daardoor minder goed beschermen bij een ongeluk. Daarom is het verstandig om regelmatig oude helmen te vervangen door nieuwe exemplaren.

Het vervangen van oude helmen is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Een helm die niet meer goed beschermt, kan namelijk gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers als er een ongeluk gebeurt.

Daarnaast biedt het vervangen van oude helmen ook voordelen op het gebied van comfort en hygiëne. Een oude helm kan namelijk minder comfortabel zitten en meer bacteriën bevatten dan een nieuwe helm.

Kortom, als je regelmatig op de scooter rijdt, investeer dan in een goede en veilige helm en vervang deze regelmatig om er zeker van te zijn dat jouw hoofd optimaal beschermd wordt tijdens het rijden op je scooter!

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.