Waarom Kiezen voor een Systeemhelm?

10 februari 2023

Systeemhelmen zijn een grote hulp voor veel mensen die motorrijden. Ze bieden een goede bescherming en comfort, en helpen de veiligheid van de bestuurder te verbeteren.

Een systeemhelm bestaat uit een buitenschaal, meestal gemaakt van polycarbonaat of kunststof. Deze schaal biedt stevigheid en bescherming tegen schokken en stoten. Daarnaast is er ook een binnenschaal, die vaak gemaakt is van EPS-schuim en die het hoofd beschermt tegen schokken. Het interne voeringstof van de helm kan variëren, afhankelijk van het type helm dat je kiest.

Systeemhelmen zijn ontworpen om comfortabeler te zijn dan andere helmen. Ze hebben meestal ventilatieopeningen voor betere luchtcirculatie, en sommige modellen hebben ook een verstelbare kinriem voor extra comfort. Sommige helmen hebben ook geïntegreerde communicatiemogelijkheden, zoals Bluetooth-connectiviteit of een ingebouwde microfoon.

Systeemhelmen zorgen ook voor meer veiligheid op de weg dan andere helmen. Ze bieden extra bescherming aan de nek en aan de zijkant van het hoofd, wat belangrijk is als je in een ongeluk verwikkeld raakt. Bovendien zijn systeemhelmen vaak gemaakt met reflecterende materialen die beter zichtbaar zijn in het donker dan andere helmen.

Als je op zoek bent naar een goede helm om te gebruiken tijdens het motorrijden, dan is een systeemhelm waarschijnlijk je beste optie. Ze bieden veel bescherming en comfort, terwijl ze ook nog steeds betaalbaar blijven voor veel mensen.

De 4 meest gestelde vragen over systeemhelm zijn:

  1. Wat is een Systeemhelm?
  2. Waarom een Systeemhelm?
  3. Welke Systeemhelm open rijden?
  4. Wat is een goed merk Systeemhelm?

Wat is een Systeemhelm?

Een systeemhelm is een type helm dat bedoeld is om het hoofd te beschermen tegen schokken en impact. Het wordt vaak gebruikt door werknemers in de bouw, industrie, motorrijders en anderen die zich in gevaarlijke situaties bevinden. Systeemhelmen hebben meestal een harde buitenkant die bestaat uit thermoplastisch of composietmateriaal. De binnenkant bevat vaak een voering van schuim dat is ontworpen om schokken te absorberen. Sommige systeemhelmen hebben ook extra functies zoals ventilatiegaten, verstelbare kinbandjes of kleppen voor het afschermen van licht.

Waarom een Systeemhelm?

Een systeemhelm is een helm die speciaal ontworpen is om het hoofd van de drager te beschermen tegen schokken en impact. Het heeft een geïntegreerd systeem dat de veiligheid verhoogt door de kracht van de schok te verminderen. Het biedt ook extra bescherming voor het hoofd, zoals een kinbeschermer of vizier. Systeemhelmen zijn meestal lichter en comfortabeler dan andere soorten helmen, waardoor ze populair zijn bij fietsers, motorrijders en andere outdoor-activiteiten.

Welke Systeemhelm open rijden?

Een systeemhelm is een helm met een extra schaal die de gebruiker kan openen en sluiten, waardoor de helm meer ventilatie biedt. Deze helmen zijn ideaal voor openbaar vervoer, omdat ze comfortabel en veilig zijn.

Wat is een goed merk Systeemhelm?

Er zijn veel goede merken systeemhelm op de markt. Een paar populaire opties zijn Bell, Giro, Specialized, POC, Lazer en Smith. Al deze merken bieden hoogwaardige producten met een goede pasvorm en bescherming. Kies een helm die het beste bij uw budget en behoeften past.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.