De voordelen van een integraalhelm: 7 meestgestelde vragen beantwoord.

05 februari 2023

Integraalhelmen zijn een van de meest populaire soorten motorhelmen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ze worden vaak gebruikt door motorrijders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele helm. Integraalhelmen bieden een hoog niveau van bescherming voor het hoofd en zijn ontworpen om de impact van een crash te absorberen.

Integraalhelmen bestaan uit twee delen: het buitenschild en het binnenschild. Het buitenschild is gemaakt van polycarbonaat, wat sterk genoeg is om schokken te absorberen. Het binnenschild bestaat meestal uit EPS-schuim, dat ook schokken absorbeert en het hoofd comfortabeler maakt. De twee delen worden samengevoegd met behulp van klittenband of andere bevestigingsmiddelen.

Integraalhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. Ze bieden ook ruimte voor toevoegingen zoals communicatieapparatuur, gezichtsmaskers of andere accessoires. Er zijn ook speciale modellen beschikbaar voor kinderen of mensen met bepaalde medische aandoeningen.

Integraalhelmen moeten regelmatig worden gecontroleerd op slijtage en schade als gevolg van intensief gebruik of crashes, om ervoor te zorgen dat ze nog steeds goed bescherming bieden. Bovendien moet de helm altijd goed passend worden gemaakt voordat hij wordt gebruikt, omdat hij anders niet optimaal kan functioneren.

De 7 meestgestelde vragen over een integraalhelm.

  1. Wat is de beste integraalhelm?
  2. Wat is de beste motorhelm?
  3. Welke soorten helm zijn er?
  4. Wat betekent integraal helm?
  5. Hoe lang gaat een carbon helm mee?
  6. Wat is een Systeemhelm?
  7. Wat is het verschil tussen een Systeemhelm en integraalhelm?

Wat is de beste integraalhelm?

De beste integraalhelm is een die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Deze normen zijn gebaseerd op de resultaten van crashtests in verschillende omstandigheden. Daarnaast is het belangrijk dat de helm comfortabel is, goed past en luchtcirculatie biedt. Er zijn veel verschillende integraalhelmen beschikbaar, dus het is belangrijk om te kijken naar reviews van andere gebruikers om te bepalen welke helm het beste bij je past.

Wat is de beste motorhelm?

Er is geen enkele motorhelm die de beste is voor iedereen. De beste motorhelm voor jou hangt af van je budget, je behoeften en je persoonlijke voorkeuren. Wanneer je op zoek bent naar een motorhelm, is het belangrijk om te weten wat je wilt in termen van stijl, pasvorm, prestaties en veiligheid. Kies een helm die aan al jouw eisen voldoet.

Welke soorten helm zijn er?

Er zijn verschillende soorten helmen, waaronder:

– Integraalhelmen: deze helmen bieden een volledig omhulsel en bescherming voor het hoofd. Ze zijn meestal gemaakt van sterk materiaal zoals polycarbonaat of ABS-plastic.

– Halfhelm: deze helmen bieden minder bescherming dan integraalhelmen, maar zijn comfortabeler en lichter. Ze worden vaak gebruikt door motorrijders die korte afstanden afleggen.

– Off-road helm: deze helmen bieden extra bescherming aan motorrijders die off-road rijden. Ze hebben extra padding en een verstelbaar vizier.

– Crosshelm: deze helmen zijn ontworpen voor motorcrossers en worden gebruikt in competities. Ze hebben een stevig frame dat bestand is tegen stoten en schokken.

Wat betekent integraal helm?

Integraal helm is een term die gebruikt wordt om een helm te beschrijven die één geheel vormt met het hoofd en de nek. Het is een soort van helm die meestal wordt gedragen door motorrijders en andere extreme sportliefhebbers. De helm biedt meer bescherming dan een normale open-face of half-shell helm, omdat hij het hele hoofd en de nek bedekt.

Hoe lang gaat een carbon helm mee?

Het hangt af van hoe vaak je de helm gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt, maar in het algemeen zou een carbon helm ongeveer 3 tot 5 jaar meegaan.

Wat is een Systeemhelm?

Een systeemhelm is een type helm dat is ontworpen om meerdere functies te hebben. Het is meestal voorzien van een bevestigingssysteem, zoals klittenband of een ratchet-systeem, waarmee verschillende accessoires kunnen worden toegevoegd. Deze accessoires kunnen variëren van vizieren en zonnekleppen tot communicatieapparatuur en andere veiligheidsuitrusting. Systeemhelmen worden vaak gebruikt door soldaten, motorrijders en andere extreme sportliefhebbers.

Wat is het verschil tussen een Systeemhelm en integraalhelm?

Een systeemhelm is een helm die uit twee delen bestaat: een externe harde schaal en een binnenvoering. De harde schaal beschermt het hoofd tegen externe schokken en stoten, terwijl de binnenvoering het hoofd comfortabeler maakt. Een integraalhelm is een helm die geheel uit één stuk bestaat en dus geen losse delen heeft. Deze helmen zijn vaak licht van gewicht, maar bieden minder bescherming dan systeemhelmen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.