Stijlvol én veilig de weg op met de Vespa scooter helm

vespa scooter helm
09 juni 2023

De Vespa scooterhelm: stijlvol en veilig op de weg

Als eigenaar van een Vespa scooter wil je natuurlijk niet alleen stijlvol, maar ook veilig de weg op. Een goede helm is daarbij essentieel. Gelukkig biedt Vespa zelf een ruim assortiment aan helmen die niet alleen bescherming bieden, maar ook nog eens perfect passen bij jouw scooter.

De Vespa helm is verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en maten. Zo kun je kiezen voor een klassieke jethelm met een Italiaanse uitstraling of juist voor een moderne integraalhelm met een strak design. De helmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen, zodat je met een gerust hart de weg op kunt.

Naast de standaardhelmen biedt Vespa ook speciale uitvoeringen aan, zoals de Primavera helm met het kenmerkende bloemenpatroon of de elegante GTS helm met chromen details. Zo kun je jouw helm helemaal afstemmen op jouw persoonlijke stijl en bijpassende scooter.

Maar het gaat niet alleen om uiterlijk vertoon; veiligheid staat voorop. De Vespa helmen zijn voorzien van diverse eigenschappen die zorgen voor extra bescherming tijdens het rijden. Zo hebben sommige modellen een geïntegreerd zonnevizier dat beschermt tegen fel zonlicht en reflecties op natte wegen. Daarnaast zijn er helmen met een antibacteriële binnenvoering die zorgt voor extra comfort en hygiëne tijdens het dragen.

Kortom, de Vespa scooterhelm is niet alleen een stijlvolle accessoire, maar ook een belangrijk onderdeel van jouw veiligheid op de weg. Met de ruime keuze aan modellen en uitvoeringen is er voor iedereen wel een passende helm te vinden. Zo kun je met een gerust hart genieten van jouw Vespa scooter en de vrijheid van het rijden op twee wielen.

 

7 Veelgestelde vragen over Vespa-scooterhelmen

 1. Welke maat Vespa-scooterhelm heb ik nodig?
 2. Hoeveel kost een Vespa-scooterhelm?
 3. Wat is de beste Vespa-scooterhelm voor mij?
 4. Waar kan ik een Vespa-scooterhelm kopen?
 5. Hoe pas ik mijn Vespa-scooterhelm goed aan?
 6. Is het verplicht om een helm te dragen bij het rijden op een Vespa scooter?
 7. Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van een Vespa scooter helm?

Welke maat Vespa-scooterhelm heb ik nodig?

Het is belangrijk om een Vespa-scooterhelm te kiezen die goed past, zodat deze optimaal beschermt en comfortabel zit tijdens het rijden. Om de juiste maat te bepalen, kun je het beste je hoofdomtrek meten. Dit doe je door met een meetlint de omtrek van je hoofd te meten op het breedste punt, net boven de wenkbrauwen en de oren.

Vervolgens kun je aan de hand van deze meting de juiste maat helm kiezen. De maten van Vespa-helmen variëren van XS tot XL en zijn meestal aangegeven in centimeters. Het is belangrijk om de maattabel van Vespa te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest.

Als jouw hoofdomtrek bijvoorbeeld 56 cm is, dan zou dit overeenkomen met maat M in de Vespa-helm matentabel. Het is echter belangrijk om altijd te passen voordat je een helm koopt, omdat pasvormen kunnen verschillen tussen merken en modellen.

Als je online een Vespa-scooterhelm bestelt en twijfelt over de maat, neem dan contact op met de verkoper of fabrikant voor advies of retourneermogelijkheden. Het is beter om even extra tijd te nemen voor het vinden van de juiste maat helm dan later spijt te hebben van een verkeerde keuze.

Hoeveel kost een Vespa-scooterhelm?

De prijs van een Vespa scooterhelm kan variëren afhankelijk van het model en de uitvoering. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €100 en €300. De jethelmen zijn meestal wat goedkoper dan de integraalhelmen. Daarnaast kunnen speciale uitvoeringen of limited editions duurder zijn dan de standaardmodellen. Het is daarom aan te raden om verschillende modellen te vergelijken en te kijken welke helm het beste past bij jouw wensen en budget.

Wat is de beste Vespa-scooterhelm voor mij?

De beste Vespa-scooterhelm voor jou hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke voorkeur en rijstijl. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een helm:

 1. Type helm: er zijn verschillende soorten helmen, waaronder jethelmen en integraalhelmen. Jethelmen bieden minder bescherming dan integraalhelmen, maar zijn vaak lichter en comfortabeler tijdens warm weer. Integraalhelmen bieden meer bescherming, maar kunnen zwaarder en minder luchtig zijn.
 2. Maat: het is belangrijk om een helm te kiezen die goed past. Een te grote of te kleine helm kan de veiligheid in gevaar brengen. Meet je hoofdomtrek op en vergelijk deze met de maattabel van de helm die je overweegt.
 3. Veiligheid: zorg ervoor dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, zoals ECE 22-05.
 4. Stijl: Vespa-helmen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus kies er een die past bij jouw persoonlijke smaak en bijpassend is bij jouw scooter.
 5. Extra functies: sommige Vespa-helmen hebben extra functies, zoals een ingebouwd zonnevizier of antibacteriële binnenvoering.

Overleg met een deskundige verkoper in een winkel waar Vespa-helmen worden verkocht om de beste optie voor jou te vinden op basis van bovenstaande factoren en jouw persoonlijke voorkeuren.

Waar kan ik een Vespa-scooterhelm kopen?

Een Vespa-scooterhelm kun je kopen bij een officiële Vespa-dealer of bij een winkel die gespecialiseerd is in motorkleding en -accessoires. Bij de dealer kun je niet alleen terecht voor de aankoop van een helm, maar ook voor deskundig advies en het passen van verschillende modellen en maten.

Daarnaast kun je online op zoek gaan naar een Vespa-scooterhelm. Er zijn diverse webshops die helmen van Vespa aanbieden, zowel originele helmen als replica’s. Let er wel op dat je bij het kopen van een helm online goed let op de maat en pasvorm, zodat je zeker weet dat de helm goed past en voldoende bescherming biedt.

Het is belangrijk om te investeren in een goede helm van hoge kwaliteit, omdat dit de veiligheid tijdens het rijden aanzienlijk verhoogt. Een Vespa-helm biedt niet alleen bescherming, maar ook stijlvolle uitstraling die past bij jouw scooter. Neem dus de tijd om verschillende modellen te bekijken en te passen voordat je tot aankoop overgaat, zodat je zeker weet dat jouw nieuwe helm perfect past en voldoet aan jouw wensen en eisen.

Hoe pas ik mijn Vespa-scooterhelm goed aan?

Het is belangrijk om je Vespa-scooterhelm goed aan te passen voordat je de weg op gaat. Een helm die niet goed past, biedt namelijk niet de optimale bescherming en kan zelfs gevaarlijk zijn. Hieronder vind je een aantal stappen om jouw Vespa-scooterhelm goed aan te passen:

Stap 1: Meet de omtrek van je hoofd

Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten. Plaats het meetlint net boven je wenkbrauwen en oren, waar de helm gedragen wordt.

Stap 2: Kies de juiste maat

Vergelijk de gemeten omtrek met de maattabel van Vespa om te bepalen welke maat helm je nodig hebt. Het is belangrijk om een helm te kiezen die goed past en niet te los of te strak zit.

Stap 3: Pas de helm

Zet de helm op en zorg ervoor dat deze recht op je hoofd staat en niet naar voren of achteren kantelt. De kinband moet strak genoeg zitten zodat de helm stevig op zijn plaats blijft, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt.

Stap 4: Controleer de pasvorm

Controleer of er geen ruimte tussen jouw hoofd en de binnenvoering van de helm zit. Als dit het geval is, kun je proberen om een dikkere binnenvoering te gebruiken of een kleinere maat helm te kiezen.

Stap 5: Test het comfort

Draag de helm voor een paar minuten om te testen hoe comfortabel deze is. Als de helm oncomfortabel of pijnlijk is, kun je proberen om de pasvorm aan te passen of een andere maat te kiezen.

Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat jouw Vespa-scooterhelm goed past en je de optimale bescherming biedt tijdens het rijden. Vergeet niet om regelmatig de pasvorm van jouw helm te controleren en deze indien nodig aan te passen voor een veilige en comfortabele rit.

Is het verplicht om een helm te dragen bij het rijden op een Vespa scooter?

Ja, het is verplicht om een helm te dragen bij het rijden op een Vespa scooter. Dit geldt voor alle bestuurders en passagiers van bromfietsen, waaronder ook de Vespa scooter valt. De helm moet voldoen aan de Europese norm ECE 22.05 en voorzien zijn van een goedkeuringsmerk.

Het dragen van een helm is niet alleen verplicht, maar ook essentieel voor je eigen veiligheid op de weg. Een helm beschermt je hoofd bij een val of botsing en kan ernstig letsel voorkomen. Het is daarom belangrijk om altijd een goedgekeurde helm te dragen die goed past en op de juiste manier is vastgemaakt.

Naast het dragen van een helm zijn er nog meer veiligheidsregels waar je als bestuurder van een bromfiets aan moet voldoen. Zo moet je beschikken over een geldig rijbewijs en moet de bromfiets verzekerd zijn. Ook moeten zowel jij als de passagier(en) op de juiste manier zitten en mogen er geen meer personen worden vervoerd dan toegestaan.

Als je niet voldoet aan deze regels, kun je beboet worden door de politie of zelfs betrokken raken bij een ongeval met ernstige gevolgen. Het is daarom belangrijk om altijd veilig en verantwoordelijk te rijden op jouw Vespa scooter, met inachtneming van alle geldende regels en voorschriften.

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van een Vespa scooter helm?

Het is belangrijk om bij het gebruik van een Vespa scooterhelm rekening te houden met enkele veiligheidsvoorschriften. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten:

 1. De helm moet goed passen: Een helm die te groot of te klein is, biedt niet de juiste bescherming. Zorg er dus voor dat je de juiste maat kiest en dat de helm goed aansluit op je hoofd.
 2. Draag de helm altijd op de juiste manier: Zet de helm altijd vast met de kinband en zorg ervoor dat deze strak genoeg zit. De helm mag niet kunnen bewegen op je hoofd.
 3. Controleer regelmatig of de helm nog in goede staat verkeert: Check regelmatig of er geen scheuren, barsten of andere beschadigingen zijn ontstaan aan de helm. Als dit het geval is, vervang dan direct de helm.
 4. Gebruik alleen goedgekeurde helmen: Kies voor een Vespa scooterhelm die voldoet aan Europese veiligheidsnormen (ECE 22-05). Dit betekent dat de helm uitgebreid getest is en voldoet aan alle veiligheidseisen.
 5. Draag geen losse voorwerpen onder je helm: Het is belangrijk om geen losse voorwerpen onder je Vespa scooterhelm te dragen, zoals een muts of sjaal. Dit kan ervoor zorgen dat de helm niet goed aansluit op je hoofd en daardoor minder bescherming biedt.

Door deze veiligheidsvoorschriften in acht te nemen, kun je veilig en comfortabel de weg op met je Vespa scooterhelm. Vergeet ook niet om regelmatig de helm schoon te maken en te onderhouden, zodat deze in goede staat blijft en je er nog lang plezier van kunt hebben.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.