Veilig en stijlvol rijden op je Vespa met de juiste scooter helm

scooter helm vespa
27 mei 2023

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en veilige helm voor je Vespa scooter, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. De Vespa is een iconische scooter die bekend staat om zijn klassieke uitstraling en Italiaanse design. Het is dan ook belangrijk om een helm te kiezen die bij deze stijl past, maar ook voldoet aan de nodige veiligheidseisen.

Een populaire keuze onder Vespa-rijders is de jethelm. Dit type helm biedt bescherming aan de bovenkant van het hoofd en de zijkanten, maar laat het gezicht vrij. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en kun je beter genieten van het uitzicht tijdens het rijden. Jethelmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw Vespa past.

Een andere optie is de integraalhelm. Deze helm biedt volledige bescherming aan het hoofd en gezicht, waardoor het een veiligere keuze is dan de jethelm. Integraalhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor er altijd wel eentje te vinden is die past bij jouw persoonlijke stijl.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een helm te letten op de pasvorm en maatvoering. Een goed passende helm zorgt voor optimale bescherming en comfort tijdens het rijden. Meet daarom altijd je hoofdomtrek op voordat je een helm aanschaft en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.

Naast de veiligheid en stijl van de helm is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit en certificering. Kies altijd voor een helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05). Hierdoor weet je zeker dat de helm getest is op veiligheid en voldoet aan de nodige eisen.

Kortom, er zijn genoeg opties om uit te kiezen als het gaat om een scooter helm voor je Vespa. Let bij het kiezen van een helm op de pasvorm, maatvoering, kwaliteit en certificering, zodat je veilig en in stijl kunt genieten van jouw Vespa-ritjes.

 

Veelgestelde vragen over de Vespa scooterhelm: maten, prijzen en meer

 1. Welke maten scooter helm Vespa zijn er?
 2. Hoeveel kost een scooter helm Vespa?
 3. Waar kan ik een scooter helm Vespa kopen?
 4. Is het verplicht om een scooter helm Vespa te dragen?
 5. Wat is de beste scooter helm Vespa voor mij?
 6. Wat is de levertijd van een scooter helm Vespa?
 7. Zijn er accessoires beschikbaar voor de scooter helm Vespa?
 8. Is het mogelijk om een gebruikte of tweedehands scooterhelm Vespa te krijgen?

Welke maten scooter helm Vespa zijn er?

Er zijn verschillende maten beschikbaar voor een scooter helm die geschikt is voor een Vespa. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat de helm goed past en optimale bescherming biedt tijdens het rijden.

De meeste scooter helmen zijn verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL. De exacte maatvoering kan echter per merk en model verschillen, dus het is belangrijk om altijd de maattabel van de fabrikant te raadplegen voordat je een helm aanschaft.

Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd op het breedste punt boven je wenkbrauwen. Dit kun je doen met behulp van een meetlint. Noteer deze omtrek in centimeters en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant om te bepalen welke maat het beste bij jouw hoofdomtrek past.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige helmen iets strakker kunnen aanvoelen wanneer ze nieuw zijn. Dit komt omdat het materiaal nog niet helemaal uitgerekt is. Na verloop van tijd zal de helm zich echter naar jouw hoofd vormen en comfortabeler aanvoelen.

Kortom, er zijn verschillende maten beschikbaar voor een scooter helm die geschikt is voor een Vespa, variërend van XS tot XXL. Meet altijd eerst jouw hoofdomtrek op voordat je een helm aanschaft en raadpleeg vervolgens de maattabel van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest.

Hoeveel kost een scooter helm Vespa?

De prijs van een scooter helm voor een Vespa kan variëren afhankelijk van het type helm, de kwaliteit en het merk. Over het algemeen kost een jethelm voor een Vespa tussen de €50 en €200. Integraalhelmen zijn over het algemeen duurder en kosten tussen de €100 en €500. Het is belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05) om ervoor te zorgen dat je veilig kunt rijden op je Vespa. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de pasvorm en maatvoering bij het kiezen van een helm, omdat dit invloed kan hebben op het comfort en de bescherming tijdens het rijden.

Waar kan ik een scooter helm Vespa kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een scooter helm voor je Vespa kunt kopen. Hieronder vind je een aantal opties:

 1. Scooterwinkel: Bij een scooterwinkel kun je vaak terecht voor een breed assortiment aan helmen, waaronder helmen die geschikt zijn voor de Vespa. Het voordeel van het kopen bij een scooterwinkel is dat je de helm eerst kunt passen en uitproberen voordat je tot aankoop overgaat.
 2. Online webshops: Er zijn verschillende online webshops die gespecialiseerd zijn in het verkopen van scooterhelmen. Hier kun je vaak terecht voor een groter aanbod en scherpere prijzen dan bij fysieke winkels.
 3. Tweedehands marktplaatsen: Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, dan kun je ook kijken op tweedehands marktplaatsen zoals Marktplaats of Facebook Marketplace. Hier worden regelmatig tweedehands helmen aangeboden die nog in goede staat verkeren.

Ongeacht waar je besluit om jouw Vespa-helm te kopen, zorg er altijd voor dat deze voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05) en dat deze goed past en comfortabel zit tijdens het rijden.

Is het verplicht om een scooter helm Vespa te dragen?

Ja, het is verplicht om een helm te dragen als je op een scooter rijdt, ongeacht het merk of model van de scooter. Dit geldt ook voor Vespa scooters. In Nederland is het dragen van een goedgekeurde helm verplicht voor de bestuurder en de passagier van een bromfiets, snorfiets of brommobiel. Een goedgekeurde helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05) en is voorzien van een keurmerk. Het niet dragen van een helm kan leiden tot hoge boetes en kan gevaarlijk zijn voor je eigen veiligheid en die van anderen op de weg.

Wat is de beste scooter helm Vespa voor mij?

De beste scooter helm voor jou hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een helm:

 1. Type helm: Er zijn verschillende typen helmen beschikbaar, zoals de jethelm en de integraalhelm. De jethelm biedt minder bescherming dan de integraalhelm, maar biedt meer bewegingsvrijheid en comfort tijdens het rijden.
 2. Maat: Het is belangrijk om een helm te kiezen die goed past op jouw hoofd. Meet daarom altijd je hoofdomtrek op voordat je een helm aanschaft en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.
 3. Certificering: Kies altijd voor een helm die voldoet aan Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05) om ervoor te zorgen dat de helm getest is op veiligheid en voldoet aan alle nodige eisen.
 4. Stijl: Vespa scooters hebben een klassieke uitstraling, dus kies een helm die past bij deze stijl en jouw persoonlijke smaak.
 5. Budget: Helmen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven.

Uiteindelijk is het belangrijk om een helm te kiezen die past bij jouw persoonlijke voorkeur, stijl en budget, maar ook voldoet aan de nodige veiligheidseisen. Het is altijd aan te raden om helmen in persoon te passen voordat je er één aanschaft, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Wat is de levertijd van een scooter helm Vespa?

De levertijd voor een scooter helm Vespa is meestal ongeveer 1-3 werkdagen. Afhankelijk van de locatie waar de helm wordt besteld, kan de levertijd variëren.

Zijn er accessoires beschikbaar voor de scooter helm Vespa?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de scooter helm Vespa. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een vizier, zonneklep, communicatiesysteem en helmhoes.

Een vizier is een handige accessoire die je kunt bevestigen op je helm om je ogen te beschermen tegen wind, stof en insecten. Er zijn verschillende soorten vizieren beschikbaar, zoals heldere vizieren voor overdag en getinte vizieren voor rijden in de zon.

Een zonneklep is ook een handige accessoire die je kunt bevestigen op je helm om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Dit kan vooral handig zijn tijdens lange ritten in de zomermaanden.

Een communicatiesysteem is een handige accessoire als je graag communiceert met andere rijders of passagiers tijdens het rijden. Hiermee kun je eenvoudig praten met andere rijders zonder dat je daarbij handgebaren hoeft te maken of te schreeuwen.

Tot slot is er ook nog de optie voor een helmhoes. Dit is een hoes die over de helm geplaatst kan worden om deze te beschermen tegen vuil en krassen wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is vooral handig als je jouw Vespa buiten parkeert of als je jouw helm meeneemt in bijvoorbeeld een tas of kofferbak.

Kortom, er zijn genoeg accessoires beschikbaar om jouw scooter helm Vespa nog veiliger en comfortabeler te maken tijdens het rijden.

Is het mogelijk om een gebruikte of tweedehands scooterhelm Vespa te krijgen?

Ja, het is mogelijk om een gebruikte of tweedehands scooterhelm voor je Vespa te vinden. Er zijn verschillende websites en winkels die tweedehands helmen aanbieden, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van een gebruikte helm.

Een helm is ontworpen om één impact te weerstaan en moet daarna worden vervangen. Het is daarom belangrijk om de geschiedenis van de helm te kennen voordat je hem koopt. Als de helm ooit betrokken was bij een ongeval, kan dit de veiligheid ervan in gevaar brengen en moet deze niet worden gebruikt.

Als je besluit om een tweedehands helm te kopen, zorg er dan voor dat je de helm grondig inspecteert op eventuele scheuren, beschadigingen of andere tekenen van slijtage. Controleer ook of alle onderdelen nog goed werken, zoals het vizier en de sluiting.

Het is echter altijd aanbevolen om een nieuwe helm te kopen voor optimale veiligheid en bescherming tijdens het rijden. Een nieuwe helm biedt betere bescherming dan een gebruikte helm en voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen.

Kortom, hoewel het mogelijk is om een gebruikte of tweedehands scooterhelm voor je Vespa te vinden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van een gebruikte helm. Het wordt altijd aanbevolen om een nieuwe helm te kopen voor optimale veiligheid en bescherming tijdens het rijden.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.