De brommerhelm: 4 meestgestelde vragen

01 februari 2023

Een brommerhelm is een essentieel onderdeel van de motorrijder. Het is een stuk persoonlijke bescherming dat het hoofd en het gezicht van de motorrijder beschermt tegen schade die kan worden veroorzaakt door een ongeluk of een botsing. Een goede helm is gemaakt van sterk materiaal, zoals glasvezel of polycarbonaat, en moet voldoen aan de veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Europese Unie.

Er zijn verschillende soorten brommerhelmen op de markt. De meest voorkomende zijn open helmen, die niet volledig bedekken maar alleen het bovenste gedeelte van het hoofd en het gezicht beschermen. Andere opties zijn integraalhelmen, die het gehele hoofd en het gezicht bedekken, en modulaire helmen, die zowel als open helm als integraalhelm kunnen worden gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen bij het kopen van een brommerhelm. Helmen moeten comfortabel zitten en goed aansluiten rondom het hoofd om optimale bescherming te garanderen. Daarnaast moet de helm ook goed passend zijn om ervoor te zorgen dat er geen windgeruis ontstaat tijdens het rijden.

Verder is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw helm regelmatig wordt gecontroleerd op slijtage en schade. Als uw helm gebarsten of beschadigd is, dan moet u hem vervangen voordat u weer gaat rijden. Uw veiligheid staat voorop!

De 4 meestgestelde vragen over brommerhelmen

  1. Wat voor helm moet je op de brommer?
  2. Welke scooter mag je zonder helm?
  3. Welke helm voor scooter 25 km?
  4. Is het zeker dat er helmplicht komt?

Wat voor helm moet je op de brommer?

Op een brommer is het verplicht om een goedgekeurde helm te dragen. Deze helmen moeten voldoen aan de Europese norm EN 1078. Dit betekent dat de helm een CE-markering heeft en voldoet aan de veiligheidseisen die door de Europese Unie zijn gesteld.

Welke scooter mag je zonder helm?

In Nederland mag je geen scooter rijden zonder helm, ongeacht de grootte of snelheid. Het is verplicht om een helm te dragen als je een scooter bestuurt.

Welke helm voor scooter 25 km?

Voor een scooter met een snelheid van 25 km per uur is een helm met een ECE-keurmerk vereist. Dit betekent dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1078. Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, waaronder integraalhelmen, jethelmen en modulair helmen. Kies de juiste helm voor uw rijstijl en budget.

Is het zeker dat er helmplicht komt?

Nee, er is nog geen besluit genomen over een algemene helmplicht. Er wordt momenteel wel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van het dragen van een helm bij het voorkomen van ernstig hoofdletsel bij fietsers.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.