Op zoek naar stijlvol en betaalbaar vervoer? Overweeg een tweedehands retro scooter!

05 april 2023

Tweedehands retro scooters zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is geen verrassing dat deze klassieke tweewielers een comeback maken, met hun stijlvolle retro-ontwerp en zuinige brandstofverbruik. Maar waarom zou je kiezen voor een tweedehands retro scooter in plaats van een nieuwe?

Allereerst zijn tweedehands retro scooters vaak veel goedkoper dan nieuwe modellen. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt, maar toch wilt genieten van de voordelen van het rijden op een scooter. Bovendien zijn er veel vintage modellen beschikbaar die niet meer worden geproduceerd, waardoor ze extra bijzonder en uniek zijn.

Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands retro scooter is dat ze vaak al wat kilometers hebben afgelegd, waardoor eventuele problemen of onvolkomenheden al aan het licht zijn gekomen en verholpen. Dit betekent dat je minder kans hebt op onverwachte reparaties en onderhoudskosten.

Natuurlijk is het belangrijk om te controleren of de tweedehands retro scooter die je overweegt in goede staat verkeert. Het is verstandig om de motor te laten controleren door een monteur voordat je tot aankoop overgaat. Controleer ook of er geen roestplekken of beschadigingen op het frame zitten, en of de banden nog voldoende profiel hebben.

Als je besluit om een tweedehands retro scooter te kopen, is het belangrijk om te weten waar je hem kunt vinden. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waaronder online marktplaatsen, tweedehands winkels en veilingen. Het is een goed idee om de verschillende opties te verkennen en prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Al met al kan het kopen van een tweedehands retro scooter een slimme keuze zijn voor wie op zoek is naar stijlvolle, betaalbare en betrouwbare vervoersmiddelen. Met een beetje onderzoek en zorgvuldigheid kun je genieten van de voordelen van het rijden op een retro scooter zonder de bank te breken.

 

7 Veelgestelde Vragen over Tweedehands Retro Scooters

 1. Wat is de beste tweedehands retro scooter?
 2. Waar kan ik een tweedehands retro scooter kopen?
 3. Hoeveel kost een tweedehands retro scooter?
 4. Wat zijn de voordelen van een tweedehands retro scooter?
 5. Welke onderdelen moet ik controleren bij het kopen van een tweedehands retro scooter?
 6. Welke extra accessoires heb ik nodig voor mijn tweedehands retro scooter?
 7. Is er speciale verzekering vereist voor een tweedehands retro scooter?

Wat is de beste tweedehands retro scooter?

Het is lastig om één specifieke tweedehands retro scooter aan te wijzen als de beste, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeur, budget en beschikbaarheid. Er zijn echter een aantal populaire modellen die vaak worden aanbevolen door experts en scooterliefhebbers.

Een van de meest populaire tweedehands retro scooters is de Vespa. Dit iconische Italiaanse merk staat bekend om zijn stijlvolle ontwerp en betrouwbare prestaties. De Vespa PX 125 en de Vespa Primavera zijn twee modellen die vaak worden aanbevolen voor wie op zoek is naar een tweedehands retro scooter.

Een ander populair merk is Sym, met name de Fiddle II. Deze Taiwanese scooter heeft een klassiek design met moderne technologieën en wordt vaak geprezen om zijn betrouwbaarheid en zuinige brandstofverbruik.

Andere populaire tweedehands retro scooters zijn onder andere de Piaggio Zip, Yamaha Neo’s en Honda Vision. Het is belangrijk om te onthouden dat elk model zijn eigen unieke kenmerken heeft, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een keuze maakt.

Als je op zoek bent naar de beste tweedehands retro scooter voor jouw behoeften, is het verstandig om verschillende modellen te vergelijken op basis van prijs, kilometerstand, leeftijd en algemene staat. Het kan ook helpen om online reviews te lezen of advies in te winnen bij een ervaren monteur of scooterliefhebber.

Waar kan ik een tweedehands retro scooter kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een tweedehands retro scooter kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats, eBay en Facebook Marketplace bieden een breed scala aan tweedehands retro scooters die te koop worden aangeboden door particuliere verkopers. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen via deze platforms en altijd de verkoper te controleren voordat je tot aankoop overgaat.
 2. Tweedehands winkels: Er zijn verschillende winkels die gespecialiseerd zijn in tweedehands scooters en motorfietsen, ook wel bekend als ‘scooter dumpstores’. Deze winkels bieden vaak een breed scala aan vintage modellen van verschillende merken en modellen.
 3. Veilingen: Veilingen kunnen ook een goede plek zijn om tweedehands retro scooters te vinden. Je kunt online veilingplatforms zoals BVA Auctions raadplegen of lokale veilinghuizen bezoeken om te zien of er veilingen gepland staan waarin vintage scooters worden aangeboden.
 4. Scooterclubs: Als je geïnteresseerd bent in een specifiek merk of model van de scooter, kan het lidmaatschap van een scooterclub nuttig zijn. Leden van deze clubs hebben vaak contact met andere eigenaren van retro scooters en kunnen informatie delen over beschikbare tweedehands modellen.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je besluit waar je jouw tweedehands retro scooter wilt kopen. Controleer altijd de staat van de scooter voordat je tot aankoop overgaat en zorg ervoor dat je een betrouwbare verkoper hebt gevonden.

Hoeveel kost een tweedehands retro scooter?

De prijs van een tweedehands retro scooter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model, de leeftijd en de algehele staat van de scooter. Over het algemeen kun je verwachten dat een tweedehands retro scooter tussen de €500 en €3000 kost.

Sommige vintage scooters kunnen echter nog duurder zijn, vooral als ze zeldzaam zijn of in uitstekende staat verkeren. Aan de andere kant kun je ook goedkopere tweedehands retro scooters vinden die misschien wat meer onderhoud nodig hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat de aanschafprijs slechts een deel is van de totale kosten van het bezitten van een scooter. Andere kosten omvatten bijvoorbeeld verzekering, brandstofverbruik en onderhoudskosten. Het is dus altijd verstandig om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van je budget voor een tweedehands retro scooter.

Als je op zoek bent naar een betaalbare tweedehands retro scooter, is het aan te raden om verschillende opties te vergelijken en prijzen te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat. Vergeet niet om ook de algehele staat en betrouwbaarheid van elke scooter te beoordelen voordat je beslist welke je wilt kopen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands retro scooter?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands retro scooter, waaronder:

 1. Prijs: Tweedehands retro scooters zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe modellen. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt, maar toch wilt genieten van de voordelen van het rijden op een scooter.
 2. Unieke modellen: Er zijn veel vintage modellen beschikbaar die niet meer worden geproduceerd, waardoor ze extra bijzonder en uniek zijn. Door te kiezen voor een tweedehands retro scooter kun je dus rijden op een uniek model dat niet meer nieuw verkrijgbaar is.
 3. Betrouwbaarheid: Tweedehands retro scooters hebben vaak al wat kilometers afgelegd, waardoor eventuele problemen of onvolkomenheden al aan het licht zijn gekomen en verholpen. Dit betekent dat je minder kans hebt op onverwachte reparaties en onderhoudskosten.
 4. Onderhoud: Doordat de tweedehands retro scooter al wat ouder is, is deze vaak al goed onderhouden door de vorige eigenaar(s). Hierdoor hoef je minder tijd en geld te besteden aan onderhoud.
 5. Stijlvol design: Retro scooters hebben vaak een stijlvol design met mooie details die niet meer in moderne scooters terug te vinden zijn. Door te kiezen voor een tweedehands retro scooter kun je dus genieten van het unieke ontwerp en de stijlvolle uitstraling.

Al met al kan het kopen van een tweedehands retro scooter een slimme keuze zijn voor wie op zoek is naar stijlvolle, betaalbare en betrouwbare vervoersmiddelen. Met een beetje onderzoek en zorgvuldigheid kun je genieten van de voordelen van het rijden op een retro scooter zonder de bank te breken.

Welke onderdelen moet ik controleren bij het kopen van een tweedehands retro scooter?

Als je een tweedehands retro scooter wilt kopen, is het belangrijk om een aantal belangrijke onderdelen te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Hieronder staan enkele van de belangrijkste onderdelen die je zou moeten controleren:

 1. Frame: Controleer het frame van de scooter op roestplekken, scheuren of andere beschadigingen. Een beschadigd frame kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ongelukken.
 2. Banden: Controleer de banden op slijtage en scheurtjes. Zorg ervoor dat er voldoende profiel op de banden zit voor veilig rijden.
 3. Remmen: Controleer of de remmen goed werken en of de remblokjes niet versleten zijn.
 4. Verlichting: Controleer of alle verlichting werkt, inclusief koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers.
 5. Motor: Laat een monteur de motor controleren om er zeker van te zijn dat deze in goede staat verkeert en geen onverwachte reparaties nodig heeft.
 6. Elektronica: Controleer of alle elektronica werkt, zoals de claxon, startknop en snelheidsmeter.
 7. Papieren: Controleer of alle papieren in orde zijn, zoals het kentekenbewijs en eventuele keuringsrapporten.

Door deze onderdelen te controleren voordat je een tweedehands retro scooter koopt, kun je ervoor zorgen dat je een veilige en betrouwbare scooter krijgt die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet dat het altijd een goed idee is om een proefrit te maken voordat je tot aankoop overgaat, zodat je kunt ervaren hoe de scooter rijdt en of deze aan jouw verwachtingen voldoet.

Welke extra accessoires heb ik nodig voor mijn tweedehands retro scooter?

Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften welke extra accessoires je nodig hebt voor je tweedehands retro scooter. Hieronder staan enkele accessoires die handig kunnen zijn om te overwegen:

 1. Helm: Een helm is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke scooterrijder. Het beschermt je hoofd bij een ongeval en kan ernstig letsel voorkomen.
 2. Slot: Om diefstal te voorkomen, is het belangrijk om een goed slot te hebben om je scooter veilig op slot te zetten.
 3. Beschermhoezen: Beschermhoezen helpen om de lak en het interieur van je scooter te beschermen tegen weersinvloeden en stof.
 4. Drager: Als je vaak spullen moet vervoeren, kan een drager of koffer handig zijn om bagage mee te nemen.
 5. Windscherm: Een windscherm kan helpen om wind en regen tegen te houden tijdens het rijden.
 6. Zadelhoezen: Zadelhoezen kunnen helpen om het zadel van je scooter droog en schoon te houden tijdens slecht weer of wanneer deze langere tijd geparkeerd staat.
 7. USB-oplader: Als je vaak lange ritten maakt, kan een USB-oplader handig zijn om onderweg je telefoon of andere apparaten op te laden.
 8. Bluetooth headset: Een Bluetooth headset maakt het mogelijk om handsfree gesprekken te voeren tijdens het rijden, wat veiliger is dan met de telefoon in de hand.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle accessoires op elke scooter passen en dat sommige accessoires mogelijk niet compatibel zijn met oudere modellen. Het is daarom verstandig om eerst te controleren welke accessoires geschikt zijn voor jouw specifieke tweedehands retro scooter.

Is er speciale verzekering vereist voor een tweedehands retro scooter?

Ja, er is een speciale verzekering vereist voor een tweedehands retro scooter, net als voor elke andere scooter. In Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten voor je scooter. Deze verzekering dekt de schade die je met je scooter aan anderen toebrengt.

Naast de WA-verzekering kun je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen, zoals een diefstalverzekering of een cascoverzekering. Met een diefstalverzekering ben je gedekt als je scooter gestolen wordt en met een cascoverzekering ben je ook gedekt tegen schade aan je eigen scooter.

Het is belangrijk om te weten dat de premie van de verzekering afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het merk en model van de scooter, het bouwjaar en jouw leeftijd en rijervaring. Bij het afsluiten van een verzekering moet je deze informatie verstrekken aan de verzekeringsmaatschappij.

Als je een tweedehands retro scooter koopt, is het ook belangrijk om te controleren of deze nog steeds verzekerd is. Als de vorige eigenaar zijn of haar verzekering heeft opgezegd voordat jij hem hebt overgenomen, ben jij niet langer verzekerd en moet je zo snel mogelijk zelf een nieuwe verzekering afsluiten.

Kortom, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw tweedehands retro scooter goed verzekerd is voordat je ermee gaat rijden. Zo kun je met een gerust hart genieten van jouw stijlvolle en betrouwbare tweewieler.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.