Tips en advies voor het kopen van een 2e hands Vespa scooter

2e hands vespa scooter kopen
05 december 2023

Een 2e hands Vespa scooter kopen: een slimme keuze voor stijl en betaalbaarheid

De Vespa scooter, wereldwijd bekend om zijn iconische design en Italiaanse flair, is een favoriet onder liefhebbers van tweewielers. Maar het kopen van een gloednieuwe Vespa kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig is er een geweldig alternatief: het kopen van een tweedehands Vespa scooter. In dit artikel zullen we de voordelen bespreken van het kiezen voor een gebruikte Vespa en enkele handige tips geven om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Een van de grootste voordelen van het kopen van een tweedehands Vespa scooter is de prijs. Nieuwe Vespa’s kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als je op zoek bent naar de nieuwste modellen met alle nieuwste functies. Door te kiezen voor een gebruikte scooter kun je aanzienlijk besparen op de aankoopprijs, terwijl je nog steeds kunt genieten van de stijl en het rijplezier waar Vespa om bekend staat.

Daarnaast hebben tweedehands scooters vaak al wat kilometers op de teller staan, waardoor ze al goed zijn ingelopen. Dit betekent dat eventuele kinderziektes of problemen die zich kunnen voordoen bij nieuwe scooters vaak al zijn verholpen. Bovendien hebben veel eigenaren van tweedehands Vespa’s goed voor hun scooter gezorgd, waardoor je mogelijk een goed onderhouden en betrouwbare scooter kunt vinden.

Het kopen van een tweedehands Vespa biedt ook meer keuze. Terwijl de selectie van nieuwe modellen beperkt kan zijn, is de markt voor gebruikte Vespa’s vaak veel groter en gevarieerder. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en specificaties, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget.

Natuurlijk is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen bij het kopen van een tweedehands Vespa scooter. Hier zijn enkele handige tips:

 1. Controleer de staat: Bekijk de scooter grondig voordat je tot aankoop overgaat. Controleer op eventuele schade, roest of technische problemen. Een proefrit maken is ook aan te raden om te controleren of alles soepel werkt.
 2. Controleer de papieren: Zorg ervoor dat alle benodigde documenten aanwezig zijn, zoals het kentekenbewijs en onderhoudsgeschiedenis. Dit geeft je inzicht in de geschiedenis van de scooter en kan eventuele problemen onthullen.
 3. Koop bij een betrouwbare verkoper: Als je besluit om via een particuliere verkoper te kopen, zorg er dan voor dat je voldoende informatie hebt over hun betrouwbaarheid en reputatie. Als alternatief kun je ervoor kiezen om bij een erkende dealer te kopen, waar je vaak extra garanties krijgt.
 4. Onderhandel over de prijs: Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs, vooral als er kleine gebreken zijn of als de scooter al behoorlijk wat kilometers heeft gereden. Dit kan je helpen om een betere deal te krijgen.

Het kopen van een tweedehands Vespa scooter is een slimme keuze voor liefhebbers van deze iconische scooter. Het biedt betaalbaarheid, keuze en de mogelijkheid om te genieten van het Vespa-rijden zonder de bank te breken. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en onderzoek kun je een geweldige tweedehands Vespa vinden die perfect bij jouw stijl en budget past. Veel plezier met het verkennen van de wereld op jouw eigen Vespa!

 

8 Veelgestelde Vragen over het Kopen van een Tweedehands Vespa Scooter

 1. Wat is de gemiddelde prijs van een tweedehands Vespa scooter?
 2. Waar kan ik een tweedehands Vespa scooter kopen?
 3. Zijn er speciale aanbiedingen voor tweedehands Vespa scooters?
 4. Welke documentatie heb ik nodig om een tweedehands Vespa scooter te kopen?
 5. Welke technische onderhoudsbeurten moet ik uitvoeren als ik een tweedehands Vespa-scooter heb gekocht?
 6. Wat zijn de voordelen van het kopen van een tweedehands Vespa-scooter ten opzichte van nieuwe modellen?
 7. Is er bijstand beschikbaar als ik problemen ondervind met mijn tweedehands Vespa-scooter na aankoop?
 8. Welke accessoires zou ik aanschaffen als ik een tweedehands Vespa-scooter koopt?

Wat is de gemiddelde prijs van een tweedehands Vespa scooter?

De gemiddelde prijs van een tweedehands Vespa scooter kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de leeftijd, de kilometerstand en de algehele staat van de scooter. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen beginnen bij ongeveer €1.000 en kunnen oplopen tot €4.000 of meer voor recentere modellen en scooters in uitstekende staat.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen ook kunnen variëren afhankelijk van waar je zoekt naar een tweedehands Vespa. Particuliere verkopers kunnen vaak lagere prijzen bieden dan erkende dealers, maar dit kan gepaard gaan met minder garanties en zekerheid over de staat van de scooter.

Daarom is het altijd raadzaam om grondig onderzoek te doen naar de marktprijzen en verschillende aanbiedingen te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Het is ook verstandig om een inspectie uit te voeren en eventueel een proefrit te maken voordat je tot aankoop overgaat.

Onthoud dat hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de laagste prijs te gaan, het ook belangrijk is om rekening te houden met de algehele staat en betrouwbaarheid van de scooter. Investeer in een goed onderhouden tweedehands Vespa die je jarenlang rijplezier zal bieden.

Waar kan ik een tweedehands Vespa scooter kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een tweedehands Vespa scooter kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats, eBay en Tweedehands.nl bieden een breed scala aan tweedehands scooters, inclusief Vespa’s. Je kunt zoeken op locatie, prijsklasse en specificaties om de perfecte scooter te vinden.
 2. Gespecialiseerde scooterwinkels: Er zijn winkels die zich specifiek richten op de verkoop van gebruikte scooters, waaronder Vespa’s. Deze winkels hebben vaak een selectie van verschillende modellen en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste scooter voor jou.
 3. Scooterclubs en forums: Scooterclubs en online forums voor Vespa-liefhebbers kunnen goede bronnen zijn om tweedehands scooters te vinden. Leden kunnen hun scooters te koop aanbieden of je doorverwijzen naar betrouwbare verkopers.
 4. Advertenties in lokale kranten of tijdschriften: Soms worden tweedehands scooters te koop aangeboden in lokale advertenties. Het kan de moeite waard zijn om deze bronnen in de gaten te houden, vooral als je specifiek op zoek bent naar een scooter in jouw regio.

Ongeacht waar je besluit te zoeken, is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het kopen van een tweedehands voertuig. Zorg ervoor dat je de staat van de scooter controleert, vraag naar de onderhoudsgeschiedenis en overweeg om een proefrit te maken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Zijn er speciale aanbiedingen voor tweedehands Vespa scooters?

Ja, er zijn vaak speciale aanbiedingen en deals beschikbaar voor tweedehands Vespa scooters. Er zijn verschillende manieren waarop je deze aanbiedingen kunt vinden:

 1. Dealers en winkels: Veel Vespa-dealers en scooterwinkels bieden tweedehands scooters aan tegen gereduceerde prijzen. Ze kunnen speciale aanbiedingen hebben op bepaalde modellen of seizoensgebonden kortingen aanbieden. Het is de moeite waard om contact op te nemen met lokale dealers en winkels om te informeren naar eventuele lopende aanbiedingen.
 2. Online marktplaatsen: Er zijn verschillende online marktplaatsen waar particulieren hun tweedehands Vespa’s te koop aanbieden. Deze platforms, zoals Marktplaats.nl, Tweedehands.nl of Autoscout24.nl, hebben vaak een sectie gewijd aan scooters en motorfietsen. Je kunt de zoekfilters gebruiken om specifiek naar tweedehands Vespa’s te zoeken en mogelijk interessante deals vinden.
 3. Veilingen: Soms worden tweedehands Vespa scooters aangeboden op veilingwebsites of bij lokale veilinghuizen. Dit kan een goede gelegenheid zijn om een scooter tegen een lagere prijs te bemachtigen. Houd veilingwebsites in de gaten en neem deel aan veilingen als je geïnteresseerd bent in het vinden van een goede deal.
 4. Sociale media: Volg lokale scooter- en motorsportgroepen op sociale media, zoals Facebook-groepen of Instagram-pagina’s, waar mensen hun tweedehands voertuigen te koop aanbieden. Soms worden er speciale aanbiedingen en kortingen gedeeld binnen deze gemeenschappen.

Het is belangrijk om bij het zoeken naar een tweedehands Vespa scooter altijd kritisch te zijn en de staat van de scooter goed te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Vergeet ook niet om de prijzen te vergelijken en te onderhandelen waar mogelijk, zodat je de beste deal kunt krijgen.

Welke documentatie heb ik nodig om een tweedehands Vespa scooter te kopen?

Bij het kopen van een tweedehands Vespa scooter zijn er enkele belangrijke documenten die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Hier is een lijst van de essentiële documentatie:

 1. Kentekenbewijs (Deel IA en IB): Dit document bevat informatie over de huidige eigenaar, technische gegevens van de scooter en het chassisnummer. Controleer of de gegevens op het kentekenbewijs overeenkomen met de informatie op de scooter zelf.
 2. Overschrijvingsbewijs: Dit document wordt gebruikt om de eigendomsoverdracht te regelen. Het is belangrijk dat zowel jij als de verkoper dit document ondertekenen en dat je een kopie ontvangt voor je eigen administratie.
 3. Onderhoudsboekje: Als de vorige eigenaar goed voor de scooter heeft gezorgd, zou er een onderhoudsboekje moeten zijn waarin alle uitgevoerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden zijn gedocumenteerd. Dit kan nuttig zijn om inzicht te krijgen in het onderhoudsgeschiedenis van de scooter.
 4. Eventuele garantiebewijzen: Als er nog garantie op de scooter zit, zorg er dan voor dat je alle relevante garantiedocumenten ontvangt.
 5. Facturen van recente reparaties of vervangingen: Als er recentelijk belangrijke onderdelen zijn vervangen of reparaties zijn uitgevoerd, vraag dan naar facturen of bewijs hiervan.
 6. Verzekering: Zorg ervoor dat je een geldige verzekering hebt voordat je de scooter in ontvangst neemt. Dit is wettelijk verplicht en biedt bescherming in geval van ongevallen of schade.

Het is altijd aan te raden om de documenten grondig te controleren en indien mogelijk een proefrit te maken voordat je tot aankoop overgaat. Als je twijfels hebt over de echtheid van de documentatie of als er iets ontbreekt, aarzel dan niet om vragen te stellen aan de verkoper of zoek professioneel advies. Het hebben van alle juiste documenten zal je helpen om een zorgeloze aankoop te doen en ervoor te zorgen dat je legaal en veilig kunt genieten van jouw tweedehands Vespa scooter.

Welke technische onderhoudsbeurten moet ik uitvoeren als ik een tweedehands Vespa-scooter heb gekocht?

Als je een tweedehands Vespa scooter hebt gekocht, is het belangrijk om regelmatig technisch onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat je scooter in goede staat blijft. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsbeurten die je zou moeten overwegen:

 1. Olie verversen: Controleer de oliepeilstok en vervang indien nodig de olie. Het is belangrijk om regelmatig de olie te verversen om de motor soepel te laten draaien.
 2. Bougie vervangen: De bougie is verantwoordelijk voor het ontsteken van het brandstof-luchtmengsel in de cilinder. Het wordt aanbevolen om de bougie periodiek te controleren en indien nodig te vervangen.
 3. Luchtfilter reinigen/vervangen: Het luchtfilter voorkomt dat vuil en stof in de motor terechtkomen. Controleer regelmatig het luchtfilter en reinig of vervang het als het verstopt is.
 4. Remmen controleren: Controleer regelmatig de remblokken en -schijven op slijtage. Zorg ervoor dat de remmen goed werken en indien nodig kunnen worden aangepast of vervangen.
 5. Bandenspanning controleren: Controleer regelmatig de bandenspanning om ervoor te zorgen dat je met goede grip en stabiliteit rijdt. Zorg ervoor dat de banden niet versleten zijn en indien nodig kunnen worden vervangen.
 6. Ketting smeren/vervangen: Als je Vespa een kettingaandrijving heeft, is het belangrijk om de ketting regelmatig te smeren en te controleren op slijtage. Vervang de ketting indien nodig.
 7. Verlichting controleren: Controleer regelmatig alle verlichting, inclusief koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers. Zorg ervoor dat alle lampen goed werken en vervang indien nodig.
 8. Algemene inspectie: Voer regelmatig een algemene inspectie uit van je Vespa scooter. Controleer op eventuele lekkages, losse onderdelen of andere problemen die je kunt identificeren.

Het is ook raadzaam om de onderhoudshandleiding van je specifieke Vespa-model te raadplegen voor gedetailleerde instructies over het onderhoudsschema en specifieke aanbevelingen voor jouw scooter.

Door regelmatig technisch onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je tweedehands Vespa scooter in optimale staat blijft en veilig blijft rijden. Als je niet zeker bent van bepaalde onderhoudstaken, is het altijd verstandig om een professionele monteur te raadplegen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een tweedehands Vespa-scooter ten opzichte van nieuwe modellen?

Het kopen van een tweedehands Vespa-scooter biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een nieuw model. Hier zijn enkele belangrijke voordelen om te overwegen:

 1. Prijs: Een van de grootste voordelen van het kiezen voor een tweedehands Vespa is de prijs. Nieuwe Vespa-scooters kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral als je op zoek bent naar de nieuwste modellen met alle nieuwste functies. Door te kiezen voor een gebruikte scooter kun je aanzienlijk besparen op de aankoopprijs, waardoor het meer betaalbaar wordt om een Vespa-scooter te bezitten.
 2. Waardebehoud: Vespa-scooters staan bekend om hun goede waardebehoud. Dit betekent dat tweedehands Vespa’s vaak nog steeds een goede restwaarde hebben, vooral als ze goed zijn onderhouden. Als je ervoor zorgt dat je de scooter in goede staat houdt, kun je deze later mogelijk weer doorverkopen tegen een redelijke prijs.
 3. Ingereden en betrouwbaar: Tweedehands scooters hebben vaak al wat kilometers op de teller staan, waardoor ze al goed zijn ingereden. Dit betekent dat eventuele kinderziektes of problemen die zich kunnen voordoen bij nieuwe scooters vaak al zijn verholpen. Bovendien hebben veel eigenaren van tweedehands Vespa’s goed voor hun scooter gezorgd, waardoor je mogelijk een goed onderhouden en betrouwbare scooter kunt vinden.
 4. Meer keuze: Terwijl de selectie van nieuwe Vespa-modellen beperkt kan zijn, is de markt voor gebruikte Vespa’s vaak veel groter en gevarieerder. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en specificaties, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget. Dit geeft je meer vrijheid om een scooter te vinden die perfect bij jouw wensen past.
 5. Lagere verzekeringskosten: De verzekeringskosten voor een tweedehands Vespa-scooter zijn vaak lager dan die voor een nieuw model. Dit komt omdat de waarde van de scooter lager is, waardoor de verzekeringspremies ook lager zijn. Het kan dus voordeliger zijn om een gebruikte Vespa te verzekeren.

Het kopen van een tweedehands Vespa-scooter kan dus financieel voordelig zijn, terwijl je nog steeds kunt genieten van de stijl en het rijplezier waar Vespa om bekend staat. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van een tweedehands scooter en voldoende onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare en goed onderhouden scooter vindt.

Is er bijstand beschikbaar als ik problemen ondervind met mijn tweedehands Vespa-scooter na aankoop?

Als je problemen ondervindt met je tweedehands Vespa-scooter na aankoop, zijn er verschillende vormen van bijstand die je kunt overwegen, afhankelijk van waar en hoe je de scooter hebt gekocht.

Als je de scooter hebt gekocht bij een erkende dealer, kun je vaak rekenen op garanties en service na verkoop. Neem contact op met de dealer om te informeren naar de garantievoorwaarden en of ze bereid zijn om eventuele problemen te verhelpen. Ze kunnen je mogelijk adviseren over reparaties of onderhoudswerkzaamheden.

Als je de scooter hebt gekocht bij een particuliere verkoper, kan het wat lastiger zijn om bijstand te krijgen. Het is echter nog steeds de moeite waard om contact op te nemen met de verkoper en te bespreken welke opties er mogelijk zijn. Soms zijn ze bereid om tegemoet te komen aan eventuele problemen of kunnen ze je doorverwijzen naar een betrouwbare monteur.

Daarnaast is het altijd een goed idee om een technisch onderzoek uit te laten voeren voordat je overgaat tot aankoop van een tweedehands Vespa-scooter. Dit kan gedaan worden door een professionele monteur die bekend is met Vespa’s. Een grondige inspectie kan eventuele verborgen gebreken aan het licht brengen en helpen voorkomen dat je later geconfronteerd wordt met onverwachte problemen.

Bovendien kun je lid worden van Vespa-gerelateerde forums of online gemeenschappen waar ervaren eigenaren hun kennis delen en elkaar kunnen helpen bij technische problemen. Hier kun je waardevol advies en tips krijgen van andere Vespa-enthousiastelingen die mogelijk vergelijkbare problemen hebben gehad.

Onthoud dat het belangrijk is om geduldig en proactief te zijn bij het aanpakken van problemen met je tweedehands Vespa-scooter. Neem contact op met de verkoper of een professionele monteur voor advies en assistentie. Met de juiste aanpak kun je hopelijk de nodige bijstand krijgen om eventuele problemen op te lossen en weer volop van je Vespa te genieten.

Welke accessoires zou ik aanschaffen als ik een tweedehands Vespa-scooter koopt?

Als je een tweedehands Vespa-scooter koopt, zijn er verschillende accessoires die je kunt overwegen om je rijervaring te verbeteren en je scooter te personaliseren. Hier zijn enkele populaire accessoires voor Vespa-scooters:

 1. Helmplicht: Een goede helm is essentieel voor je veiligheid tijdens het rijden op een scooter. Zorg ervoor dat je een helm van goede kwaliteit kiest die goed past en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.
 2. Slot: Investeer in een stevig slot om je scooter te beveiligen tegen diefstal. Kies voor een slot met een ART-keurmerk, dat wordt aanbevolen door verzekeringsmaatschappijen.
 3. Bagagedrager: Een bagagedrager is handig als je extra bagage wilt meenemen tijdens het rijden. Hiermee kun je eenvoudig een tas of andere items veilig vastmaken.
 4. Windscherm: Een windscherm kan bescherming bieden tegen wind, regen en insecten tijdens het rijden. Het verhoogt ook het comfort, vooral bij hogere snelheden.
 5. Topkoffer of zijkoffers: Als je regelmatig spullen wilt vervoeren, overweeg dan het aanschaffen van een topkoffer of zijkoffers. Dit biedt extra opbergruimte en maakt het gemakkelijker om boodschappen, bagage of andere items mee te nemen.
 6. Beenkleed: Vooral in koudere temperaturen kan een beenkleed zorgen voor extra bescherming tegen de elementen. Het houdt je benen warm en droog tijdens het rijden.
 7. USB-oplader: Als je je telefoon of andere apparaten wilt opladen tijdens het rijden, is een USB-oplader een handige accessoire om toe te voegen. Hiermee kun je onderweg gemakkelijk je apparaten opladen.
 8. Chromen details: Om je Vespa een persoonlijk tintje te geven, kun je overwegen om chromen details toe te voegen, zoals spiegels, handvatten of sierlijsten. Dit geeft je scooter een stijlvolle uitstraling.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle accessoires geschikt zijn voor elk model Vespa-scooter. Controleer daarom altijd de compatibiliteit en installatievereisten voordat je accessoires aanschaft. Daarnaast is het ook verstandig om de wettelijke regels en vereisten met betrekking tot accessoires voor scooters in jouw regio te controleren.

Geniet van het personaliseren van jouw tweedehands Vespa-scooter met de accessoires die passen bij jouw behoeften en stijl!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.