Veilig en stijlvol de weg op: Bezoek een scooter helmen winkel voor de perfecte helm!

20 juni 2023

Als je op zoek bent naar een nieuwe helm voor op je scooter, dan is een scooter helmen winkel de perfecte plek om te beginnen. Deze winkels zijn gespecialiseerd in het verkopen van helmen en andere accessoires voor scooters en bieden een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Een scooter helm is niet alleen belangrijk voor je veiligheid op de weg, maar kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je uitrusting. Scooter helmen winkels bieden vaak verschillende merken en modellen aan, zodat je de perfecte helm kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en budget.

Een van de voordelen van het bezoeken van een scooter helmen winkel is dat je de helmen kunt passen voordat je ze koopt. Dit is belangrijk omdat elke helm anders past en het is essentieel dat je helm goed past om maximale bescherming te bieden in geval van een ongeval.

Naast het passen van helmen kun je in een scooter helmen winkel ook terecht voor advies over welke helm het beste bij jouw behoeften past. De medewerkers hebben vaak jarenlange ervaring met het verkopen en dragen van helmen en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Sommige scooter helmen winkels bieden ook reparatie- en onderhoudsdiensten aan. Dit betekent dat als er iets misgaat met jouw helm, zoals beschadigingen of slijtage, deze kunnen worden gerepareerd of vervangen door professionals die weten wat ze doen.

Kortom, als je op zoek bent naar een nieuwe helm voor op je scooter, is een scooter helmen winkel de perfecte plek om te beginnen. Je vindt er niet alleen een breed scala aan opties om uit te kiezen, maar je kunt ook passen, advies krijgen en zelfs reparatie- en onderhoudsdiensten vinden. Zo kun je veilig en stijlvol de weg op met jouw scooter.

 

7 veelgestelde vragen over het kopen van een scooterhelm

 1. Waar kan ik een scooterhelm kopen?
 2. Welke scooterhelmen zijn er verkrijgbaar?
 3. Wat is de beste scooterhelm voor mij?
 4. Hoe bepaal ik de juiste maat van een helm?
 5. Wat is het verschil tussen open en dicht helmen?
 6. Wat zijn de voordelen van het dragen van een helm?
 7. Welke extra accessoires zijn er beschikbaar voor mijn helm?

Waar kan ik een scooterhelm kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een scooterhelm kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Scooterwinkel: In een scooterwinkel kun je niet alleen scooters kopen, maar ook accessoires zoals helmen. Scooterwinkels hebben vaak een breed scala aan helmen om uit te kiezen en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste helm voor jouw behoeften.
 2. Online winkels: Er zijn veel online winkels die gespecialiseerd zijn in het verkopen van scooterhelmen. Dit kan handig zijn als je geen tijd hebt om naar een fysieke winkel te gaan of als je op zoek bent naar specifieke merken of modellen.
 3. Grote sportwinkels: Grote sportwinkels zoals Decathlon, Intersport en Sport 2000 verkopen ook vaak scooterhelmen. Hoewel hun assortiment misschien niet zo groot is als dat van een scooterwinkel, bieden ze wel een breed scala aan helmen en kunnen ze je helpen bij het vinden van de juiste maat en pasvorm.
 4. Tweedehands marktplaatsen: Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, kun je overwegen om tweedehands te kopen via marktplaatsen zoals Marktplaats.nl of Facebook Marketplace. Let er wel op dat de helm nog steeds in goede staat verkeert en voldoet aan de veiligheidsnormen.

Ongeacht waar je besluit om jouw scooterhelm te kopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de veiligheidsnormen en goed past bij jouw hoofdformaat voor maximale bescherming op de weg.

Welke scooterhelmen zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten scooterhelmen verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten scooterhelmen:

 1. Jethelm: Een jethelm is een open helm die het gezicht en de kin niet bedekt. Dit type helm is lichtgewicht en comfortabel om te dragen, maar biedt minder bescherming dan andere helmen.
 2. Integraalhelm: Een integraalhelm bedekt het hele gezicht en biedt daardoor maximale bescherming. Dit type helm is ideaal voor rijders die op zoek zijn naar optimale veiligheid.
 3. Systeemhelm: Een systeemhelm lijkt op een integraalhelm, maar heeft een beweegbare kinbeschermer die omhoog kan worden geklapt als je even wilt eten of drinken tijdens het rijden.
 4. Crosshelm: Een crosshelm is ontworpen voor off-road rijden en heeft een verlengde kinbeschermer voor extra bescherming tegen stof, vuil en stenen.
 5. Fashion helm: Een fashion helm is ontworpen met stijl in gedachten en kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een scooterhelm rekening te houden met factoren zoals veiligheid, comfort, pasvorm en stijl. Het passen van verschillende helmen in een winkel kan daarbij helpen om de juiste keuze te maken.

Wat is de beste scooterhelm voor mij?

Het kiezen van de beste scooterhelm hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeuren, de grootte en vorm van je hoofd, de stijl en het type scooter dat je hebt, en natuurlijk je budget. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de beste scooterhelm voor jou:

 1. Kies een helm die past bij jouw rijstijl: Als je voornamelijk in de stad rijdt, dan is een open helm of jethelm misschien meer geschikt omdat deze meer ventilatie bieden en lichter zijn. Als je echter vaak lange afstanden aflegt of op hogere snelheden rijdt, dan is een integraalhelm of systeemhelm wellicht beter geschikt omdat deze meer bescherming bieden.
 2. Kies een helm die past bij jouw hoofdvorm: De vorm van jouw hoofd kan invloed hebben op welke helm het beste bij jou past. Er zijn helmen die speciaal ontworpen zijn voor ronde hoofden, ovale hoofden en langwerpige hoofden. Het is belangrijk om verschillende helmen te passen om te zien welke het beste past.
 3. Kies een helm met goede ventilatie: Ventilatie is belangrijk om oververhitting te voorkomen tijdens warm weer en om beslagen vizieren te voorkomen tijdens koud weer.
 4. Kies een helm met goede veiligheidskenmerken: Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE-norm) en kijk naar extra veiligheidskenmerken zoals reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid in het donker.
 5. Kies een helm die past bij jouw stijl: Er zijn helmen in verschillende kleuren, patronen en designs beschikbaar, dus kies er een die past bij jouw persoonlijke stijl.

Het is belangrijk om verschillende helmen te passen voordat je er een koopt. Een goed passende helm is essentieel voor maximale bescherming en comfort tijdens het rijden. Raadpleeg ook altijd een professional als je twijfelt over welke helm het beste bij jou past.

Hoe bepaal ik de juiste maat van een helm?

Het bepalen van de juiste maat voor een helm is essentieel om ervoor te zorgen dat de helm goed past en maximale bescherming biedt in geval van een ongeval. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste maat voor een helm te bepalen:

 1. Meet de omtrek van je hoofd: Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten, net boven je wenkbrauwen en oren.
 2. Vergelijk de meting met de maattabel: Elke helmfabrikant heeft zijn eigen maattabel, dus zorg ervoor dat je de maattabel gebruikt die hoort bij het merk en model helm dat je wilt kopen. Vergelijk jouw hoofdomtrekmeting met de maattabel om te bepalen welke helmmaat het beste bij jouw hoofdomtrek past.
 3. Pas verschillende maten: Als je tussen twee maten in valt, probeer dan beide maten uit om te zien welke het beste past. Houd er rekening mee dat sommige helmen verschillende pasvormen hebben, dus zorg ervoor dat je verschillende helmen uitprobeert voordat je er een koopt.
 4. Pas op met het kopen van een te grote helm: Een helm die te groot is, biedt niet voldoende bescherming en kan tijdens het rijden verschuiven of afvallen. Het is belangrijk om een helm te kiezen die goed past en stevig op jouw hoofd blijft zitten.
 5. Let op comfort: Naast het vinden van de juiste maat, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het comfort van de helm. Zorg ervoor dat de helm niet te strak zit en dat je nog steeds comfortabel kunt ademen en praten terwijl je hem draagt.

Door deze stappen te volgen, kun je de juiste maat voor een helm bepalen en er zeker van zijn dat je veilig en comfortabel de weg op gaat.

Wat is het verschil tussen open en dicht helmen?

Het belangrijkste verschil tussen open en dichte helmen is de mate van bescherming die ze bieden. Een open helm is ontworpen om het hoofd te beschermen, maar laat het gezicht en de kin bloot. Een dichte helm daarentegen bedekt het hele hoofd, inclusief het gezicht en de kin.

Open helmen zijn vaak lichter en bieden meer ventilatie dan dichte helmen. Ze zijn ook gemakkelijker aan te trekken en af te nemen, wat handig kan zijn als je veel stopt tijdens het rijden. Bovendien hebben sommige open helmen een zonneklep die kan worden neergelaten om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht.

Dichte helmen bieden meer bescherming dan open helmen omdat ze het hele hoofd bedekken. Dit betekent dat ze beter bestand zijn tegen impact bij een ongeval en dat er minder kans is op letsel aan het gezicht of de kin. Dichte helmen hebben ook vaak een vizier dat kan worden geopend of gesloten om je ogen te beschermen tegen wind, regen en insecten.

Welk type helm je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en rijstijl. Als je op zoek bent naar maximale bescherming, dan is een dichte helm waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Als je echter op zoek bent naar meer ventilatie en comfort tijdens het rijden, dan is een open helm wellicht meer geschikt voor jouw behoeften. Het is belangrijk om altijd een helm te dragen tijdens het rijden op een motor of scooter, ongeacht welk type helm je kiest.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een helm?

Er zijn verschillende voordelen van het dragen van een helm, met name bij het beoefenen van activiteiten zoals fietsen, motorrijden of skateboarden. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

 1. Veiligheid: Een helm biedt bescherming aan je hoofd en hersenen in geval van een ongeval. Het kan de impact van een val of botsing absorberen en zo ernstige verwondingen voorkomen of verminderen.
 2. Wettelijke verplichting: In veel landen is het dragen van een helm wettelijk verplicht bij bepaalde activiteiten zoals motorrijden, fietsen of skateboarden. Het niet dragen van een helm kan leiden tot boetes of andere straffen.
 3. Comfort: Moderne helmen zijn ontworpen om comfortabel te zijn en goed te ventileren, zodat je hoofd koel blijft tijdens het sporten.
 4. Vermindering van windgeruis: Een helm kan ook helpen om windgeruis te verminderen tijdens het rijden op hoge snelheden, wat de concentratie en het comfort verbetert.
 5. Bescherming tegen weersomstandigheden: Een helm beschermt je hoofd ook tegen regen, sneeuw en wind tijdens slecht weer.
 6. Stijlvolle accessoire: Helmen zijn er in verschillende kleuren en ontwerpen die passen bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

In het kort biedt het dragen van een helm niet alleen bescherming aan je hoofd en hersenen, maar is het ook vaak wettelijk verplicht, comfortabel, vermindert windgeruis, beschermt tegen weersomstandigheden en kan een stijlvolle accessoire zijn.

Welke extra accessoires zijn er beschikbaar voor mijn helm?

Er zijn verschillende extra accessoires beschikbaar voor helmen die je kunt overwegen om toe te voegen aan jouw uitrusting. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende accessoires:

 1. Vizier: Een vizier is een transparant of gekleurd scherm dat op de helm wordt bevestigd om je ogen te beschermen tegen wind, stof en insecten tijdens het rijden.
 2. Zonnevizier: Sommige helmen hebben een ingebouwd zonnevizier dat kan worden neergeklapt om bescherming te bieden tegen fel zonlicht.
 3. Communicatiesystemen: Er zijn communicatiesystemen die kunnen worden geïnstalleerd in jouw helm om te communiceren met andere rijders, muziek af te spelen of telefoongesprekken te voeren terwijl je op de weg bent.
 4. Bluetooth-headsets: Bluetooth-headsets kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met jouw telefoon of muziekspeler en kunnen worden bediend via knoppen op de helm.
 5. Camera’s: Er zijn camera’s die op de helm kunnen worden bevestigd om jouw ritten vast te leggen en later terug te kijken.
 6. Helmzakken: Een helmzak kan helpen bij het beschermen van jouw helm wanneer deze niet in gebruik is en tijdens transport.
 7. Kinbandkussentjes: Kinbandkussentjes kunnen worden toegevoegd aan de kinband van de helm voor extra comfort tijdens het dragen van de helm.
 8. Ventilatie-upgrades: Er zijn ventilatie-upgrades die kunnen worden toegevoegd aan sommige helmen om de luchtstroom te verbeteren en het comfort te verhogen tijdens het rijden.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle helmen compatibel zijn met alle accessoires, dus zorg ervoor dat je de specificaties van jouw helm controleert voordat je extra accessoires aanschaft.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.